Επιφυλάξεις Ολάντ για την υποψηφιότητα Σόιμπλε για την προεδρία του Eurogroup

«Ισχυρές επιφυλάξεις» με την ανάδειξη του γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην προεδρία του Eurogroup, εμφανίζεται να έχει ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα θέλει τον Ολάντ να έχει ενημέρωσει σχετικά «υπεύθυνους των Βρυξελλών».

Ο

Ολάντ φέρεται να διαμήνυσε στους αξιωματούχους πως θεωρεί «δύσκολα αποδεκτή» την επιλογή του κ. Σόιμπλε.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ολάντ έχει ήδη εκφράσει ισχυρές επιφυλάξεις προς τους Ευρωπαίους αξιωματούχους για το κατά πόσο θα μπορούσε να δεχθεί έναν Γερμανό ως επικεφαλής των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε ως επικεφαλούς των υπουργών Οικονομικών στην ευρωζώνη «δύσκολα αποδεκτή».

Επίσης, ο πρόεδρος της Γαλλίας θέτει τον όρο, ο κ. Σόιμπλε να εγκαταλείψει το χαρτοφυλάκιό του στην κυβέρνηση Μέρκελ, στην περίπτωση που μετά την 17η Ιουλίου αναδειχθεί διάδοχος του κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup, αναφέρει το Spiegel.

Εκτός από το διάδοχο του Γιούνκερ, καθορίζεται και ο επικεφαλής του ESM (με το όνομα της Ισπανίδας Μπελέν Ρομάν Γκαρσία ακούγεται αρκετά), ο επικεφαλής της EBDR (επιλέχθηκε ο Βρετανός Κακραμπάρτι αντί του Γερμανού Μίροβ) και μία θέση στο συμβούλιο της ΕΚΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα