Πετροπόλεμος στο Σύνταγμα μεταξύ κουκουλοφόρων και ΠΑΜΕ

Πετροπόλεμος στο Σύνταγμα μεταξύ κουκουλοφόρων και μελών του ΠΑΜΕ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο έχει τραυματιστεί σοβαρά. Συγκεκριμένα, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού στην πλατεία Συντάγματος για διαδηλωτή που φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

λόγω πτώσης από ύψος.

Ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε ξαφνικά από την Καραγεώργη Σερβίας και ανέβηκε προς την πλευρά που βρίσκονται τα μεγάλα ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος με σκοπό να επιτεθεί στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ.

Οι νεαροί ανακατεύτηκαν με απεργούς και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», και άρχισαν να πετούν πέτρες, καδρόνια και βόμβες μολότοφ στα μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην περιφρούρηση.

Για περίπου 40 λεπτά η πλατεία Συντάγματος στην πάνω πλευρά που βρίσκεται το Κοινοβούλιο, όσο και η οδός των ξενοδοχείων μέχρι τη Σταδίου, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης με την Αστυνομία να απουσιάζει παντελώς.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για 8 τραυματίες μέχρι στιγμής.

Διμοιρίες των ΜΑΤ προσπαθούν να εκτονώσουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με χρήση χημικών.

Η πλατεία Συντάγματος ωστόσο, παραμένει γεμάτη απο χιλιάδες διαδηλωτές, μια ημέρα μετά την πρωτοφανή σε όγκο και συμμετοχή διαδήλωση της Τετάρτης, η οποία όμως επισκιάστηκε από τα βίαια επεισόδια μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Ο κόσμος δίνει νέο ηχηρό παρών, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεση του στα νέα κυβερνητικά μέτρα και το πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί υπό ψήφιση σήμερα.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση του Κοινοβουλίου μέχρι το βράδυ, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Στη βασ. Σοφίας, έχει στηθεί σιδερένιος φράχτης από τα ξημερώματα της Πέμπτης, εν όψει της νέας συγκέντρωσης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταφέρεται εναντίον όσων προσπάθησαν να διαλύσουν τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή.

«Δυνάμεις εχθρικές στο εργατικό και λαϊκό κίνημα επιχείρησαν να χτυπήσουν και να προβοκάρουν τη μεγάλη διαδήλωση έξω απο τη Βουλή. Το ΠΑΜΕ, τα σωματεία, οι εργαζόμενοι και η νεολαία, τους αντιμετώπισαν με αποφασιστικότητα. Οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί άνοιξαν λογαριασμούς με το εργατικό-λαϊκό κίνημα. Ας έχουν υπόψη τους ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη και την πείρα, για να τους κόψει το χέρι» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα