Νεκρός ο Μουαμάρ Καντάφι

Νεκρός είναι ο Μουαμάρ Καντάφι σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης , τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης.

Το Al Jazeera μεταδίδει ότι ο Καντάφι έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης αναμέτρησης με αντικαθεστωτικούς. Μετέδωσε ότι το πτώμα του Μουαμάρ Καντάφι

μεταφέρεται στη Σύρτη. Η πληροφορία πως είναι νεκρός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με το Reuters ο Μουαμάρ Καντάφι συνελήφθη κοντά στη Συρτή σήμερα τα ξημερώματα όταν προσπάθησε να διαφύγει με ένα κομβόι μετά από επίθεση πολεμικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ. Μαζί με τον Καντάφι συνελήφθη ο εξάδελφός του Αχμέντ Ιμπραίμ.

Από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, ο Καντάφι και τα μέλη της οικογένειάς του έπαιζαν… κρυφτό με τους μαχητές που πρόσκεινται στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της χώρας και η είδηση της σύλληψής του ήρθε έπειτα από πολύμηνες μάχες ανάμεσα στις δυνάμεις που τον στήριζαν και αυτές των ανταρτών.

Πηγές του CNN αναφέρουν ότι το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο κρατούσε ήδη τον Καντάφι, αλλά ανέμενε την πτώση της γενέτειράς του, Σύρτης, ώστε να προβεί και στην επίσημη πια ανακοίνωση περί σύλληψής του.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε η λιβυκή τηλεοραση και την επιβεβαίωσε το στρατιωτικό συμβούλιο της πόλης Μιζουράτα.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο Abdel Majid, ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters, «ο Καντάφι έχει τραυματιστεί και στα δύο πόδια του» και κατά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο προς τα αρχηγεία των ανταρτών».

Το επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Mohamed Leith, μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο AFP, επιβεβαίωσε τη σύλληψη Καντάφι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι άσχημα τραυματισμένος, αλλά ακόμα αναπνέει».

Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε σήμερα ότι καταλήφθηκαν από τους αντικαθεστωτικούς και οι τελευταίες θέσεις των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι, στη γενέτειρα πόλη του, Σύρτη.

«Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πια δυνάμεις του Καντάφι. Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του που επιχειρούν να διαφύγουν» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο στρατηγός Γιουνούς αλ Αμπντάλι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Η κατάληψη της Σύρτης επιβεβαιώθηκε και από έναν δεύτερο αξιωματικό των στρατιωτικών δυνάμεων του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου (NTC).

Keywords
Τυχαία Θέματα