Οι αήθεις επιθέσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, πλήττουν τη δημόσια υγεία. Παρέμβαση για τα «σκουπίδια» του διαδικτύου.

Οι μεμονωμένες μεν, αήθειες, συκοφαντικές και ανεξέλεγκτες δε,  επιθέσεις, που δέχεται κατά καιρούς το ΚΕΕΛΠΝΟ και μάλιστα από ανθρώπους, που είναι εκτεθειμένοι έναντι της δικαιοσύνης, εξοργίζουν αλλά και ανησυχούν τους υπευθύνους του Κέντρου, καθώς διαβλέπουν ότι το κλίμα αυτό, μπορεί να πλήξει το κύρος του πλέον κρίσιμου οργανισμού για την προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα. Κι αυτό γιατί σε μείζονος σημασίας υγειονομικές κρίσεις, οι πολίτες συγχέουν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που δημιουργούν όσοι

παραφιλολογούν και δεν ακολουθούν τις οδηγίες, η εφαρμογή των οποίων είναι αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Για παράδειγμα έρευνα του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ έδειξε ότι, παρότι η γρίπη είναι προ των πυλών, μόλις  το 9,5% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Στον δε πληθυσμό «υψηλού κινδύνου» έχουν εμβολιαστεί τρεις στους δέκα, γεγονός που σημαίνει ότι το 70% των χρονίως πασχόντων είναι απολύτως εκτεθειμένο στη γρίπη και τις βαρύτατες επιπλοκές της!

Η εκτίμηση που υπάρχει στους κύκλους της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι εκείνοι, που επιτίθενται στο Κέντρο για ιδιοτελείς σκοπούς, τελικά πλήττουν τη δημόσια υγεία, δια της αποθάρρυνσης του κόσμου να ανταποκριθεί στις εκστρατείες ενημέρωσης και προστασίας των πολιτών, που κάνει ο οργανισμός. Έτσι έγινε και με την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα, αλλά και με άλλα ανεύθυνα και συκοφαντικά, που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς.

Ο Θόδωρος Παπαδημητρίου, γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Ο κόσμος δεν πρέπει να  ταυτίζει τον εμβολιασμό με ‘‘συμφέροντα’’, εξαιτίας των όσων έγιναν το 2009, με τον συναγερμό του ΠΟΥ και την επιστημονική αβεβαιότητα που υπήρχε τότε για την εξέλιξη της πανδημίας. Προσωπικά επενδύω στη διαφάνεια όσον αφορά τις υγειονομικές αποφάσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί Έλληνες πέθαναν από την πανδημική γρίπη και τις επιπλοκές της, ίσως και εξαιτίας της αντιεμβολιαστικής φιλολογίας. Σημειωτέον ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ επανεπένδυσε τα χρήματα του δανείου για τα εμβόλια σε ενέργειες ενίσχυσης της δημόσιας υγείας (προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, στήριξη ΟΚΑΝΑ και ΜΕΘ κ.α.). Και αυτό γιατί το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας σε αντίθεση με άλλες χώρες αποζημίωσε  μόνο τα εμβόλια που παρέλαβε (περίπου 3.5 εκ δόσεις εκ των 16 εκ δόσεων που αρχικά παραγγέλθηκαν). Όσον αφορά στα υπόλοιπα εμβόλια η χώρα είναι σε διεθνή διαιτησία και θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της.  Κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο και κανένας δεν πρέπει να διαφεύγει τον έλεγχο. Όμως όταν το διακύβευμα είναι η υγειονομική ασφάλεια της χώρας, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και αναφέρομαι σε σκουπίδια του διαδικτύου που μεταφέρουν «πληροφορίες» για δήθεν οικονομικές ατασθαλίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παράνομες προσλήψεις κατά την παρούσα περίοδο, κάτι που διαψεύδω κατηγορηματικά. Προφανώς η συγκεκριμένη εκστρατεία κατασυκοφάντησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, προέρχεται από κύκλους, στους οποίους κινούνται ένας πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγητής της ιατρικής σχολής, ο οποίος απασχολεί την τακτική

Keywords
Τυχαία Θέματα