Νέα γενική συνέλευση στον ΔΟΛ μετά τους ελιγμούς Ψυχάρη

Στις «ψυχαρικές καλένδες» το πρόγραμμα υπογραφής ατομικών συμβάσεων

Εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά τις χθεσινοβραδινές διαβεβαιώσεις του Αντώνη Καρακούση ότι αποσύρεται άμεσα κάθε πρόγραμμα ατομικών συμβάσεων και καταστρατήγησης των ΣΣΕ για τους εργαζομένους στον όμιλο επιχειρήσεων του ΔΟΛ.

Την Τρίτη, οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί, κλπ.) στον

Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη είχαν αποφασίσει, στη γενική τους συνέλευση, την άμεση προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, με βασικά αιτήματα την ανάκληση της περικοπής μισθών κατά 20% και την ανάκληση της απόφασης για υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

Μπροστά στη δυναμική αντίδραση των εργαζομένων, ο Σταύρος Ψυχάρης έκανε ελιγμό και, μέσω του διευθυντή του Βήματος, χρύσωσε το χάπι, μεταφέροντας στις «ψυχαρικές καλένδες» το πρόγραμμα υπογραφής ατομικών συμβάσεων.

Έπειτα από όλα αυτά, η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ καλεί σε νέα γενική συνέλευση, στις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, για να συζητηθούν οι νέες εξελίξεις. Μένει να δούμε αν θα δεχτούν τη μείωση των μισθών τους κατά 20%, έστω κι αν ο Ψυχάρης δεν επιμείνει σε ατομικές συμβάσεις.

Βέβαια, παραμένει το πρόβλημα με την Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά το αφεντικό του ΔΟΛ προσβλέπει στις νέες κυβερνητικές ρυθμίσεις, που γνωρίζει ότι θα είναι σίγουρα ευνοϊκές για τους εργοδότες.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι στην εφημερίδα Τα Νέα οι συντάκτες ως γνωστόν έχουν δικό τους μπαϊράκι και τις περισσότερες φορές αποφασίζουν ξέχωρα και διαφορετικά από τους υπόλοιπους εργαζομένους.

Έτσι, ο εκπρόσωπός τους (με πρόταση προς τη διοίκηση) κάνει κατ’ αρχάς αποδεκτές τις μειώσεις, με την προϋπόθεση αυτές να είναι κλιμακωτές και σε ένα εύρος της τάξης του 5% έως 12%.

Πηγή: zoornalistas

Keywords
Τυχαία Θέματα