Μακελειό με 14 νεκρούς στην πρεμιέρα του «Batman»

Τουλάχιστον 14 άτομα σκοτώθηκαν και 30 με 40 τραυματίστηκαν στο Κολοράντο, μετά από πυροβολισμούς σε κινηματογράφο στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠΑ, στην πρεμιέρα του νέου «Batman», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό έγινε στους κινητογράφους Century, που βρίσκονται σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Ορόρα, κατά τη διάρκεια τη μεταμεσονύχτιας (τοπική ώρα) πρεμιέρας.

Το τοπικό ραδιόφωνο αναφέρει ότι ένας μασκοφόρος άνοιξε πυρ στο εμπορικό κέντρο όπου βρίσκεται ο κινηματογράφος και έριξε καπνογόνο.

Το CNN,

πλάνα του οποίου δείχνουν ισχυρή κινητοποίηση της αστυνομίας γύρω από το εμπορικό κέντρο, αναφέρει πως τα γύρω νοσοκομείο έχουν ειδοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν «περιστατικό με πολλά θύματα».

«Αρχισε σε μια μεταμεσονύκτια προβολή της ταινίας και οι αίθουσες που προέβαλαν την ταινία ήταν γεμάτες», δήλωσε στο Sky News η Μπρέντα Στιούαρτ από το ραδιόφωνο ΚΟΑ.

«Οι άνθρωποι που ήταν εκεί μας λένε ότι νόμιζαν πως ήταν μέρος της ταινίας. Νόμιζαν ότι άκουγαν πυροτεχνήματα, δυνατούς θορύβους αλλά ξαφνικά είδαν σφαίρες», πρόσθεσε. «Οι αστυνομικοί μεταφέρουν τους τραυματίες με τα περιπολικά, δεν περιμένουν τα ασθενοφόρα».

Το Fox News μετέδωσε ότι οι ένοπλοι ήταν δύο και ο ένας συνελήφθη.

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας ύποπτος είναι υπό κράτηση. Δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των δραστών ούτε τα κίνητρά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα