Κλίντον: «Πιστεύω στην Ελλάδα και στο μέλλον της»

Έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση, στοχεύοντας σε ξένες επενδύσεις, εμφανίστηκε ο Μπιλ Κλίντον, κατά τη συνάντηση που είχε την Κυριακή με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως πιστεύει στην Ελλάδα και εξέφρασε την

ικανοποίησή του για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, χαρακτηρίζοντας σημαντικές τις θέσεις της για μακροπρόθεσμες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

«Δεν θεωρούμε ότι έχουμε τις απαντήσεις. όμως θεωρούμε ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάποια πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων. Παράλληλα, χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης και αν και παραδέχθηκε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποφευχθεί, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι σημαντικές.

Τέλος, ο κ. Κλίντον εξέφρασε την εκτίμησή του για την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιους ανθρώπους, πλούσιες ιδέες και πλούσια κληρονομιά.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία άνευ προηγουμένου κρίση, υπογραμμίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος ύφεσης.

Επέμεινε στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανάκαμψης και εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να δει φως στην άκρη του τούνελ. «Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον κ.Κλίντον φίλο της Ελλάδας και τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στην προσπάθεια που έχουν ξεκινήσει Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί αναπτυξιακές δράσεις στη χώρα μας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και εκπροσώπων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.

Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο κ. Κλίντον πήρε μέρος  σε συνάντηση ομογενών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα προωθεί τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα