Κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας

Ήδη, στην περιοχή έχουν βάλει «λουκέτο» 18 τουριστικές μονάδες -και έπεται συνέχεια.

Να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και επιθετικά απέναντι στην κυβέρνηση ζήτησε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακίρης επισήμανε: «Πρέπει να βγείτε μπροστά, να καταγγείλετε τους αρμόδιους».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Γιάννης Ρέτσος, επέρριψε ευθύνες στο

υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Ποιος είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο υπουργείο αρνείται διαχρονικά, εδώ και μια δεκαετία, να αστυνομεύσει το κέντρο;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέτσος.

Ενδεικτικό της υποβάθμισης του κέντρου και της πλήρους απαξίωσής του είναι το γεγονός ότι ήδη 18 ξενοδοχεία έχουν κλείσει στην περιοχή, ενώ ο κ. Τσακίρης προανήγγειλε ότι άλλη μία τουριστική μονάδα θα αναστείλει σύντομα τη λειτουργία της.

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα και εν όψει Χριστουγέννων. Χαρακτηριστικά, από τις 9 έως τις 11 Δεκεμβρίου η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αττικής κυμάνθηκε από 33% έως 38% ανά κατηγορία, ενώ τα ξενοδοχεία του κέντρου της πόλης παρουσίασαν ακόμη χαμηλότερες επιδόσεις, με πληρότητες που κυμάνθηκαν μόλις από 32% έως 35,5%.

Η εικόνα των κρατήσεων για τα δύο εορταστικά τριήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι εξίσου απογοητευτική. Για τα Χριστούγεννα οι προκρατήσεις είναι 40% χαμηλότερα σε σχέση με τις περυσινές διανυκτερεύσεις και για την Πρωτοχρονιά είναι 25% χαμηλότερα.

Στις μεσαίες κατηγορίες ξενοδοχείων, η αναμενόμενη πτώση των διανυκτερεύσεων κυμαίνεται από 39% έως 49%.

Keywords
Τυχαία Θέματα