Στον «πάγο» επιστροφές φόρων και συμψηφισμοί χρεών με το Δημόσιο

Εντολή προς όλες τις εφορίες να «παγώσουν» τις επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του έτους δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να μειωθεί η «μαύρη» τρύπα στον προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, το υπουργείο ζητά να μην πραγματοποιούνται συμψηφισμοί, σε περίπτωση που αυτοί είναι αρνητικοί για το Δημόσιο, ενώ επιστρατεύει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών, με ευνοϊκούς όρους για αποπληρωμή σε 60 δόσεις.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, ζητά τη συνδρομή των οικονομικών επιθεωρητών

και του οικονομικού εισαγγελέα, προκειμένου να… αποτρέψει «πρόθυμους» εφοριακούς από το να επιστρέφουν «κατά βούληση» φόρους σε επιχειρήσεις και πολίτες!

Με το αιτιολογικό ότι ψάχνουν να καταπολεμήσουν τέτοια φαινόμενα, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε όλους τους εφόρους να μην προβούν σε καμία απολύτως επιστροφή φόρου, ενώ οι συμψηφισμοί θα γίνονται μόνο επ’ ωφελεία του Δημοσίου, όταν πρέπει να πληρώσει. Αντιθέτως, όταν καλείται να πληρώσει ο πολίτης, δεν θα το αποφεύγει.

Όπως ανακοινώθηκε, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, έστειλε επιστολή στον γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Ιωάννη Καπελέρη, την οποία κοινοποιεί στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στον γενικό διευθυντή Οικονομικής Επιθεώρησης, Ανάργυρο Κουτσιλιέρη και στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Γρηγόρη Πεπόνη, με την οποία ζητά «την αντικειμενικοποίηση του συστήματος επιστροφής των φόρων και τη στεγανοποίησή του από ενδεχόμενη διαφθορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα