Ευ. Βενιζέλος: «Δεν κυβερνιέται ο τόπος με ισχυρές δυνάμεις στην αντιπολίτευση»

Ψήφο στο ΠΑΣΟΚ ζητά ο πρόεδρος του Κινήματος.

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ σημαίνει ψήφος στην ασφάλεια, τη σιγουριά, τη συνεργασία, την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης ως προς τους δυσμενείς της όρους, τονίζει ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος,

σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Ο κ. Βενιζέλος κάνει εκ νέου λόγο για κλίμα τεχνητής πόλωσης και πλαστού δικομματισμού, πάνω στο οποίο «επενδύουν αυτή τη στιγμή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις για τη δυνατότητα να κυβερνηθεί η χώρα την επομένη των εκλογών» και υπογραμμίζει ότι η η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η ασφαλής και πρακτική μέθοδος, για να σπάσει αυτό το κλίμα.

Επαναλαμβάνει ακόμη ότι μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης μπορεί να σηκώσει το βάρος της διαχείρισης της κρίσης, να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες και να οδηγήσει στην έξοδο από την οικονομική και κοινωνική περιδίνηση.

Οποιοδήποτε άλλο κυβερνητικό σχήμα, όπως υποστηρίζει, ακόμη και αν τυπικά μπορεί να συγκροτηθεί με βάση την κοινοβουλευτική αριθμητική, δεν μπορεί να λειτουργήσει με την ισχύ, τη νομιμοποίηση, την αποφασιστικότητα και την ταχύτητα που απαιτείται.

«Δεν κυβερνιέται ο τόπος με παραπάνω από τους μισούς, ή ακόμα και τα 2/3 των Ελλήνων, απέναντι από μία κυβέρνηση. Δεν κυβερνιέται ο τόπος με ισχυρές δυνάμεις στην αντιπολίτευση και μάλιστα στη λεγόμενη »κοινωνική αντιπολίτευση», να θέτουν σε αμφισβήτηση την κοινωνική συνοχή, την εθνική ενότητα και τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας» αναφέρει και προσθέτει ότι χρειάζεται συστράτευση, προκειμένου να διεξαχθεί με επιτυχία η δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα