Έτσι έπεσε η αυλαία της προεκλογικής περιόδου: Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στις τελευταίες τους ομιλίες

Στραμμένα στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών, την Κυριακή 17 Ιουνίου, είναι τα βλέμματα όλου του πλανήτη. Η διεθνής κοινότητα -και πιο πολύ οι Ευρωπαίοι ταγοί της Ελλάδας- αναμένουν τους πολιτικούς συσχετισμούς που θα προκύψουν από την ελληνική κάλπη, πιέζοντας, λιγότερο ή περισσότερο άκομψα, προς μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στην τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από την επαχθή δανειακή σύμβαση.

Υπό το πρίσμα αυτό και με τη «σκιά» του προκλητικού δημοσιεύματος των γερμανικών Financial Times, έπεσε την Παρασκευή η αυλαία της προεκλογικής περιόδου. Ακολουθούν τα σημαντικότερα αποσπάσματα από τις τελευταίες ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Αλέξης Τσίπρας – Θεσσαλονίκη

«Έλεος πια κυρία Μέρκελ! Αφού δεν τα καταφέρνουν οι ίδιοι, αποσύρετε τις μαριονέτες σας από εδώ και κατεβείτε εσείς στις εκλογές στην Ελλάδα» αναφώνησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία στην προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα των γερμανικών «Financial Times», το χαρακτήρισε «κατάπτυστο λίβελο» και κατήγγειλε ξεκάθαρη παρέμβαση των «αφεντικών» στην εκλογική μάχη της Ελλάδας. Παρομοίασε μάλιστα το δημοσίευμα με τις προκηρύξεις που πετούσαν τα γερμανικά αεροπλάνα στην Κατοχή και καλούσαν τους Έλληνες να παραδοθούν και είπε ότι, όπως και τότε, έτσι και σήμερα, οι Έλληνες δεν θα παραδοθούν.

Αντώνης ΣαμαράςΣύνταγμα, Αθήνα

«Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας βγάλει από την Ευρώπη, να παίζει παιχνίδια σε βάρος της πατρίδας μας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για κάθε παράνομο, για κάθε λαθρομετανάστη» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ξεκινώντας την ομιλία του στο Σύνταγμα και συνέχισε, λέγοντας ότι θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του «για ανάπτυξη και για δουλειές για τα νέα παιδιά».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «οι εκλογές είναι κρίσιμες και θα παιχθούν μέχρι την τελευταία κάλπη», αλλά και ότι «το κρίσιμο ερώτημα είναι ευρώ ή δραχμή, όπως θέλει το λόμπι της δραχμής και επιθυμούν και δυνάμεις στο εξωτερικό. Αν συνέβαινε αυτό, θα πηγαίναμε 50 χρόνια πίσω».

Ευάγγελος Bενιζέλος – Μενίδι, Αθήνα

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος για το εθνικό συμφέρον, τη δημοκρατία και την πρόοδο, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στις Αχαρνές (Μενίδι), την οποία ο ίδιος χαρακτήρισε «δυναμική», ενώ ζήτησε «διπλή νίκη» την Κυριακή, για τον τόπο και την παράταξη.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε κρίσιμο το διήμερο που ακολουθεί και ζήτησε από τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να συνομιλήσουν με τους πολίτες και να τους πείσουν για την αναγκαιότητα η ψήφος τους να πάει στο Κίνημα, διότι, όπως τόνισε, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο καταλύτης και ο εγγυητής για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης.

Αλέκα Παπαρήγα – Πεδίον του Άρεως

«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία, και η θέ

Keywords
Τυχαία Θέματα