Επιμένει για εκλογές μετά το PSI ο Σαμαράς

Για να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να υπάρξει ομαλότητα.

Το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες μετά το PSI προκειμένου, όπως είπε, να αποφευχθεί η ακυβερνησία και να υπάρξει ομαλότητα, επανέλαβε, μιλώντας σε εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων του κόμματος, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Απαντώντας

εμμέσως σε πληροφορίες από ευρωπαϊκά κέντρα περί παράτασης του χρόνου των εκλογών, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση νωπή και ισχυρή, με λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση, για να αποκατασταθεί, όπως επισήμανε, «το δικαίωμα της ελπίδας». «Τρία πράγματα: ανάκαμψη, κοινωνική συνοχή και άμεσα εκλογές. Αυτό το λέω παντού, το λέω και στους δανειστές μας» πρόσθεσε.

Παράλληλα, αιτιολόγησε την απόφασή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, διευκρινίζοντας ότι η δεύτερη συμφωνία «είχε κάτι που δεν είχε η πρώτη: άμεση περιστολή του χρέους». Σημείωσε επίσης ότι από την αρχή είχε διαφωνήσει στη συνταγή του μνημονίου, αλλά, στο σημείο που είχε φτάσει η χώρα, δεν μπορούσε να την αφήσει να καταρρεύσει.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι με το «κούρεμα» του δημοσίου χρέους αποτρέπεται η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι στο πρώτο μνημόνιο δεν υπήρχε ανάπτυξη και το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν ότι το 2011 έκλεισε με ύφεση 6,8%.

«Πρέπει να κόψουμε το χρέος και να στρέψουμε τη χώρα από το γκρεμό» συνέχισε, ενώ επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, όπως είπε, «δεν διαπραγματεύονταν, αλλά υπέγραφαν ό,τι τους έδιναν».

Το μεσημέρι έγινε γνωστό πως εστάλη στους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ η επιστολή του προέδρου της ΝΔ, με την οποία δεσμεύεται για τη στήριξη των πολιτικών του νέου μνημονίου και μετά από ενδεχόμενη εκλογή του στην ηγεσία της χώρας.

«Αν η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, ενώ εκφράζεται η δέσμευση της ΝΔ «για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και του Ιδιωτικού τομέα (PSI)».

Keywords
Τυχαία Θέματα