Τώρα ζητάνε πολιτικές και… κοινωνικές διαβεβαιώσεις οι εταίροι

Ζήτημα δεσμεύσεων όλων των πολιτικών κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, έθεσαν οι δανειστές στη διάρκειά των συνομιλιών.

Η δέσμευση που ζητούν οι Ευρωπαίοι ταγοί είναι ότι θα συνεχιστεί, και μετά τις επικείμενες εθνικές εκλογές, το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.

«Ετέθη

και το ζήτημα της στάσης των άλλων κομμάτων και το ζήτημα γενικότερα του τρόπου, με τον οποίο λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, αλλά και του τρόπου λειτουργίας των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα. Γιατί συγκρίνουν πάντα τα δεδομένα της Ελλάδας με τα δεδομένα άλλων χωρών, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία ή η Ιταλία. Έχουν παραδείγματα πολύ νωπά μπροστά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν τίθεται ζήτημα «έγγραφων δεσμεύσεων» και ότι αυτό γίνεται, προκειμένου να φανεί ότι «η χώρα έχει συνέχεια και συνέπεια».

Από την πλευρά του, την πεποίθηση ότι το Eurogroup θα πάρει τις τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα στην επόμενη συνάντησή του, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του συμβουλίου, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Διαβάστε περισσότερα στο http://www.opinionpost.gr/epikera/2012/02/15374

Keywords
Τυχαία Θέματα