Έκτος νεκρός στο ναυάγιο του «Concordia»

Συνελήφθη ο καπετάνιος, που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες.

Το πτώμα άλλου ενός άντρα εντόπισαν τα συνεργεία διάσωσης στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο προσάραξε σε ύφαλο στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Τα συνεργεία, που συνέχισαν όλη τη νύχτα τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, βρήκαν το πτώμα ενός επιβάτη, που φορούσε σωσίβιο, στο δεύτερο κατάστρωμα.

Μέχρι

τώρα, από το ναυάγιο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής έχουν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι και άλλοι 15 αγνοούνται.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία, Costa Crociere, παραδέχτηκε ότι ο καπετάνιος του πλοίου «έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις» και «δεν ακολούθησε τις διαδικασίες» που προβλέπονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Η Δικαιοσύνη, με την οποία η Costa Crociere συνεργάζεται, διέταξε τη σύλληψη του καπετάνιου, τον οποίο βαρύνουν σοβαρές κατηγορίες» υπενθυμίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Φαίνεται ότι ο καπετάνιος διέπραξε σφάλματα κρίσης, που είχαν σοβαρές συνέπειες» και «οι αποφάσεις του όσον αφορά στη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης δεν ακολούθησαν τις διαδικασίες της Costa Crociere, οι οποίες είναι σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα» τονίζει η εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα