Πέρασε με πλειοψηφία η πρόταση Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο

Την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου και του Πολιτικού Συμβουλίου για το πολιτικό πλαίσιο και τις διαδικασίες του εσωκομματικού διαλόγου και την εκλογή προέδρου ενέκρινε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, σχεδόν ομόφωνα, όπως είπε ο πρόεδρος της συνεδρίασης, Βασίλης Έξαρχος.

Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Εθνικού Συμβουλίου κατατέθηκαν και άλλες, επιμέρους

προτάσεις, οι οποίες, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο, θα τεθούν υπόψη του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο θα εμπλουτίσει τα κείμενα της απόφασης και θα προσδιορίσει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής μέχρι τη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

Θα προηγηθούν οι διαδικασίες για τη σύγκληση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης, η εκλογή ηγεσίας και οι εθνικές εκλογές.

Το Πολιτικό Συμβούλιο θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει οριστεί συγκεκριμένη ημέρα.

Λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης, πάντως, είχε δοθεί η εντύπωση ότι δεν θα γινόταν ψηφοφορία για έγκριση ή μη της πρότασης Παπανδρέου.

Τα πέντε μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, τα οποία είχαν κρατήσει αποστάσεις από την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δεν ψήφισαν ούτε υπέρ ούτε κατά. Αυτοί ήταν οι κύριοι Νίκος Ανδρουλάκης, Νίκος Σαλαγιάννης, Πάρις Κουκουλόπουλος και οι κυρίες Τόνια Αντωνίου και Συλβάνα Ράπτη. Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν απών.
Ανάμεσα σε αυτούς που δεν ψήφισαν την πρόταση ήταν οι κ.κ. Ευθυμίου, Βαρδακαστάνης και Γρηγοράκος.

Πριν από όλα αυτά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο το απόγευμα της Κυριακής σε χώρο του ξενοδοχείου, όπου διεξαγόταν το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, ο οποίος τηλεφώνησε στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών και του ζήτησε να συναντηθούν, για να συζητήσουν για τις οικονομικές εξελίξεις και την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες της ευρωζώνης.

Όπως ήταν φυσικό, στη συνάντηση τέθηκαν και εσωκομματικά ζητήματα, με τους δύο άνδρες να μένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους. Ο μεν Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε στην πρόταση για εκλογή προέδρου το Μάρτιο, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του είναι η αποστολή του στο υπουργείο Οικονομικών και, συνεπώς, δεν μπορεί να ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα των εντός του ΠΑΣΟΚ διαδικασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα