Αποκλείει επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ο Λουκάς Παπαδήμος

Βέβαιος για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, τονίζοντας όμως ότι θα χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για τη λήψη των πιο δύσκολων και απαιτητικών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας

με τους ιδιώτες πιστωτές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες εβδομάδες, τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος το τελευταίο διάστημα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία και η χώρα θα λάβει την έγκριση από ΕΕ και ΔΝΤ για συνέχιση της χρηματοδότησης.

Εν τω μεταξύ, την αμέριστη στήριξη της Γερμανίας στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελλάδας, καθώς και την εκτίμησή του στις θυσίες του ελληνικού λαού, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε την Κυριακή με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά και τον ομόλογό του Σταύρο Δήμα.

Ο κ. Βεστερβέλε υπογράμμισε την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε την κρίση, εφόσον τηρούμε αμοιβαία αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί».

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις, αναγνώρισε ότι τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκε πρόοδος στην Ελλάδα, αλλά, όπως τόνισε, «το ελληνικό πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί ακόμη οριστικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα