Εκτός Αραβικού Συνδέσμου η Συρία

Το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας εξέφρασε την ικανοποίησή του σήμερα για την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει τη συμμετοχή της Συρίας στον Οργανισμό, εκτιμώντας ότι πρόκειται για ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Το Εθνικό Συμβούλιο της Συρίας δέχεται ευνοϊκά τις αποφάσεις που λήφθηκαν από τους άραβες υπουργούς, οι οποίες συνιστούν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μια σαφή κατηγορία σε βάρος του συριακού καθεστώτος που διαπράττει δολοφονίες».

Από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας

στη Συρία, στα μέσα Μαρτίου, τουλάχιστον 3.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «χαιρέτισε» την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου να αναστείλει τη συμμετοχή της Συρίας στον Οργανισμό, χαρακτηρίζοντας την «σημαντική καμπή» που «καταδεικνύει την αυξανόμενη διπλωματική απομόνωση» του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο Πρόεδρος χαιρετίζει σε ανακοίνωση του «την πρωτοβουλία του Αραβικού Συνδέσμου να θέσει τέρμα στην κρίση και να θεωρήσει τη συριακή κυβέρνηση υπεύθυνη» για την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

«Χαιρετίζω τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν από τον Αραβικό Σύνδεσμο σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής της συμμετοχής της Συρίας στον Οργανισμό, και την εξέταση του ενδεχόμενου επιβολής οικονομικών κυρώσεων», δήλωσε ο Ομπάμα.

Από την άλλη πλευρά Σύροι διαδηλωτές, υποστηρικτές του Συριακού καθεστώτος επιτέθηκαν σήμερα κατά της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στη Δαμασκό, εξοργισμένοι από την απόφαση του Αραβικού Συνδέσμου.

Όπως μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων Spa, οι διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της πρεσβείας, καταστρέφοντας τα παράθυρα και βανδαλίζοντας τα πάντα.

«Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει απερίφραστα το περιστατικό αυτό και καθιστά τις συριακές αρχές υπεύθυνες για την προστασία όλων των σαουδαραβικών συμφερόντων στη Συρία», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του βασιλείου, σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Keywords
Τυχαία Θέματα