Σόιμπλε: “Χρειαζόμαστε τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας”

Υπέρ της ενίσχυσης της διακυβέρνησης της ευρωζώνης μέσω «περιορισμένων τροποποιήσεων της ευρωπαϊκής συνθήκης» τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Χρειαζόμαστε περιορισμένες τροποποιήσεις της συνθήκης, ώστε να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί μηχανισμοί ελέγχου της τήρησης των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, μια κοινή δημοσιονομική πολιτική

και μια βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των διαφόρων οικονομιών» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «δεν επιθυμεί μια νέα συνθήκη».

«Γιατί έχουμε το δικαίωμα να προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του Ευρωπαϊκού Δικαίου, αλλά όχι του Συμφώνου Σταθερότητας;» διερωτάται ο Σόιμπλε.

Στη συνέντευξή του ο Γερμανός υπουργός υπενθυμίζει ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης είχαν αναθέσει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να διατυπώσει προτάσεις για την τροποποίηση της συνθήκης της Λισαβόνας.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι το κόμμα του, θα «ζητήσει περισσότερη Ευρώπη και θα προωθήσει την ιδέα εκλογής του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με καθολική ψηφοφορία».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), το οποίο θα αρχίσει τη Δευτέρα το συνέδριό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα