«Απασφάλισε» ο Κώστας Σκανδαλίδης

«Μηνύματα» με πολλαπλούς αποδέκτες από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

«Μύδρους» εξαπέλυσε ο Κώστας Σκανδαλίδης, κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκές ηγεσίες με μικρό μπόι. Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τους τεχνοκράτες της Τρόικας «μπάστακες» και ευχήθηκε η Ελλάδα να μην είναι κομπάρσος στη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης…

Όταν κλήθηκε δε, να σχολιάσει το κοινό άρθρο των Ανδρέα Λοβέρδου, Γιάννη Ραγκούση

και Άννας Διαμαντοπούλου, αποκάλυψε ότι έχει αλλεργία με το… δελφινάριο και, σαν να απευθύνεται στους άλλους υπουργούς, είπε ότι, αν η χώρα καταστραφεί, «κανείς μας δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του…».

«Μέχρι πού έχουμε την εξουσιοδότηση να παίρνουμε εμείς τέτοιες αποφάσεις;» διερωτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας πως το θέμα της εθνικής κυριαρχίας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το ερώτημα εάν η λύση των προβλημάτων μας θα γίνει εντός ή εκτός ευρώ.

Ο κ. Σκανδαλίδης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ξεκαθάρισε ότι, εάν ο πρωθυπουργός την Τετάρτη (στο επαναληπτικό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο) βρεθεί ενώπιον διλημμάτων που αφορούν την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, τότε θα πρέπει να φέρει την όποια συμφωνία στη Βουλή, ζητώντας αυξημένη πλειοψηφία για την επικύρωσή της και εάν χρειαστεί να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές», σημειώνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση με πολιτικό διάλογο και να τεθούν μπροστά στο λαό οι απόψεις των κομμάτων χωρίς κραυγές, αλλά με εθνική ευθύνη.

«Η Δημοκρατία μπαίνει σε κίνδυνο, εάν πάμε σε τέτοιες πρακτικές» είπε ο κ. Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στις συζητήσεις περί τεχνοκρατών και εξωκοινοβουλευτικών σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και επικαλούμενος, μάλιστα, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ απέρριψε και τα σενάρια περί ανασχηματισμού.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε τη δήλωσή τού ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν «μπάστακα» στο υπουργείο του, αναφερόμενος έτσι στα σενάρια περί μόνιμων επιτρόπων, υπό την καθοδήγηση του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο κ. Σκανδαλίδης έστειλε μήνυμα και προς το εσωτερικό της κυβέρνησης, λέγοντας πως οι διαχωρισμοί περί μεταρρυθμιστών ή μη είναι κινήσεις που έχουν… κοντά ποδάρια. «Προέχει η χώρα και στη συνέχεια η παράταξη και η πορεία της» σημείωσε και, όσον αφορά στις πολιτικές πρωτοβουλίες του κ. Παπανδρέου, επισήμανε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι η στήριξη των δυο κομμάτων σε ένα «εθνικό πρόγραμμα», αφήνοντας ανοιχτό και το θέμα της συζήτησης για το ποιος θα ηγηθεί ως πρωθυπουργός σε αυτήν την προσπάθεια.

«Έχω την ελπίδα ότι την Τετάρτη δεν θα είμαστε κομπάρσοι» είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σχολιάζοντας την στάση των Μέρκελ και Σαρκοζί, κάνοντας λόγο για ευρωπαϊκές ηγεσίες με μικρό μπόι. Ακόμη, αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο, όταν υπεγράφη το Μνημόνιο το οποίο, όπως είπε, δεν υλοποιήθηκε… Ταυτόχρονα, αναφερόμενος στην Ευρώπη, έκανε λόγο για μία «Ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα