Υπέρ… πίστεως και πατρίδος οι δωρεές στο «ταμείο Μολυβιάτη» για τους πυρόπληκτους της Ηλείας

Σε… φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση του περίφημου «ταμείου Μολυβιάτη» για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, τον Αύγουστο του 2007. Οι δωρητές άρχισαν να ζητούν πίσω από το ελληνικό κράτος τα χρήματά τους, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό, για τον οποίο τα είχαν δώσει.

Το γεγονός αυτό ανακοίνωσε μόλις χθες ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΝΟΔΕ για την κάθοδο του Γιάννη Μιχελάκη στις 5 Νοεμβρίου στην Ηλεία, τονίζοντας ότι ήδη ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

της Χαλυβουργικής έθεσε αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών να του επιστραφούν τα 37 εκατ. ευρώ που είχε δώσει.

«Καταγγέλλουμε ακόμη μια φορά την κυβέρνηση για το ζήτημα του ταμείου Μολυβιάτη. Συνέβη το εξής πρωτοφανές, όπως το παραδέχτηκε ενώπιόν μου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, την προηγούμενη εβδομάδα, όταν για πολλοστή φορά τον συνάντησα, προκειμένου να μου δώσει απαντήσεις για το θέμα αυτό. Μου είπε ότι έχει δεχτεί αίτημα από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο της Χαλυβουργικής να του επιστρέψει τα 37 εκατ. ευρώ που είχε δωρίσει στους πυρόπληκτους της Ηλείας και τα οποία το κράτος δεν χρησιμοποίησε για τον σκοπό αυτό. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο αναξιόπιστο και ελεεινό έχει καταντήσει το ελληνικό κράτος κάτω από την κυριαρχία αυτής της επικίνδυνης κυβέρνησης. Γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες, ο κ. Βλαγκούλης (πολιτευτής της ΝΔ) έχει κάνει μήνυση, την οποία θα καταθέσουμε και θα υποστηρίξουμε, γιατί είναι αδιανόητο να συμβαίνουν ατοπήματα που αγγίζουν τα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις να εξακολουθούν με την ανοχή των υπουργών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαβάρας.

Μάλιστα, ο κ. Τζαβάρας χαρακτήρισε μέγα σκάνδαλο από την κυβέρνηση τη δήμευση του προϊόντος εκκαθάρισης του Ταμείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ουσιαστικά πρόκειται για μια σκανδαλώδη, πρωτοφανή δήμευση, αντισυνταγματική και χωρίς κανένα δικαίωμα, η οποία είχε να κάνει με τον οβολό που προσέφεραν σε κρίσιμες ώρες για την Ηλεία εθελοντικές οργανώσεις, ιδιώτες, φορείς απ’ όλο τον κόσμο. Αυτό το ποσό η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί για να πληρώνει τις αστοχίες και τις αποτυχίες της».

Keywords
Τυχαία Θέματα