Άνοιξε με επέμβαση των ΜΑΤ η Χαλυβουργία

Άνοιξε τα ξημερώματα της Παρασκευής το εργοστάσιο Χαλυβουργίας Ελλάδος στον Ασπρόπυργο, μετά από εντολή της εισαγγελίας και την παρέμβαση της αστυνομίας.

Η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη καθώς στην είσοδο της μονάδας βρίσκονται απεργοί, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή προσέλευση των εργαζομένων.

Το εργοστάσιο άνοιξε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ στις 5.30 τα ξημερώματα, ενώ, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ,

υπήρξαν έξι προσαγωγές.

Αυτήν την ώρα παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου της Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου από το Χαϊδάρι έως τα διυλιστήρια, καθώς η μία λωρίδα στο ύψος της Χαλυβουργίας είναι κλειστή.

«Να χαίρονται τα ΜΑΤ και την επίθεσή τους, ο κος Σαμαράς ο κος Βενιζέλος και ο κος Κουβέλης», δήλωσε στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Όταν θες επενδύσεις στην Ελλάδα δεν μπορείς να έχεις την νοοτροπία ότι η επιχειρηματικότητα είναι ποινικό αδίκημα», σχολίασε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, επικρίνοντας τη στάση που τηρεί η Αριστερά.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν ξεκινήσει απεργία το Νοέμβριο του 2011, μη δεχόμενοι μείωση των αποδοχών τους και μειωμένο ωράριο. Έκτοτε η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε σε απολύσεις, η ανάκληση των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα κατά την εννεάμηνη κινητοποίηση.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η διοίκηση είχε διαμηνύσει προς κάθε πλευρά ότι είναι αποφασισμένη να κλείσει τη μονάδα του Ασπροπύργου και να μεταφέρει όλη την παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα