Υποβολιμιαίο το δημοσίευμα του ΝΤV για τα Βαρώσια, δηλώνει ο Κ. Λόρδος

16:51 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αναληθές χαρακτηρίζει, όσον αφορά τον ίδιο, το χθεσινό άρθρο του τουρκικού καναλιού ΝΤV για το άνοιγμα των Βαρωσίων, ο Κωνσταντίνος Λόρδος.

Σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι ουδέποτε ρωτήθηκε και συνεπώς δεν απάντησε σε οτιδήποτε. “Η εντύπωση μου είναι ότι το υποβολιμαίο δημοσίευμα είναι μέρος εσωτερικών τ/κ και τουρκικών πολιτικών κινήσεων”, αναφέρει.

Η θέση του, προσθέτει, παραμένει ότι η Αμμόχωστος πρέπει να επιστραφεί με ελεύθερη πρόσβαση στους νόμιμους κατοίκους

της, είτε κάτω από τη νόμιμη διοίκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε κάτω από τη μεταβατική αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με δική της Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παρά ταύτα, καταλήγει ο κ. Λόρδος, οποιαδήποτε ιδέα από όπου και αν προέρχεται πρέπει να εξετάζεται και να συζητείται από εμάς προσεκτικά και οι δικές μας αντιδράσεις και αποφάσεις, “μακράν από του να είναι πρόχειρες, πρέπει να αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου μακροπρόθεσμου σχεδιασμού”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΝΤV, το σχέδιο που ετοίμασε το ψευδοκράτος προβλέπει την επιστροφή των ε/κ περιουσιών που βρίσκονται στα Βαρώσια απευθείας στους ιδιοκτήτες τους μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» που έχει ιδρυθεί στο ψευδοκράτος, την διοίκηση θα αναλάβει ο “δήμος” Αμμοχώστου και την ασφάλεια η “αστυνομία” του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με το NTV, υπάρχει στήριξη στο σχέδιο και από το «νότο του νησιού». Στα Βαρώσια, συνεχίζει το δημοσίευμα, από τους μεγαλύτερους Ε/κ ιδιοκτήτες ακινήτων, ο Πρόεδρος της εταιρείας Λόρδος, Κωνσταντίνος Λόρδος, δήλωσε ότι δεν τους ενδιαφέρει υπό ποιου τον έλεγχο θα είναι η πόλη, θέλουν την επιστροφή της περιουσίας τους στην πόλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα