‘Ύποπτες κινήσεις και προειδοποιήσεις από ΗΕ – Ντάουνερ’

16:06 1/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν για την UNFICYP καθώς και οι χθεσινές δηλώσεις Ντάουνερ περιλαμβάνουν στοιχεία που δημιουργούν μια εικόνα σαφούς προειδοποίησης των Ηνωμένων Εθνών προς την κυπριακή ηγεσία, δήλωσε σήμερα η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος, οι ‘παραλείψεις και τα λάθη’ του προσχεδίου που ετοίμασε η γραμματεία των ΗΕ δεν είναι τυχαίες, είπε η κ. Παναγιώτου. «Η μη αναφορά στο ψήφισμα 186

του 1964, το οποίο αγωνίζεται από τότε η Τουρκία να ανατρέψει (γιατί αποτελεί τη βάση της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά την τουρκοκυπριακή ανταρσία) και η αναφορά σε ‘ελληνοκυπριακή διοίκηση’ συνδέονται με τις δηλώσεις Ντάουνερ για χρονοδιάγραμμα τέλους των διαπραγματεύσεων και αναζήτηση άλλης μορφής διευθέτησης, δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους και νομιμοποίησης της διχοτόμησης – μοντέλο Ταϊβάν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι Οικολόγοι κάνουν λόγο για ύποπτες κινήσεις που προετοιμάζουν το έδαφος για τη σύγκλιση πενταμερούς ή διεθνούς διάσκεψης, ως μιας σύγχρονης αναβαθμισμένης μορφής επιδιαιτησίας και εφαρμογή μιας άδικης και μη βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού.

«Η κυπριακή ηγεσία οφείλει να αντιμετωπίσει αυτές τις κινήσεις αποφασιστικά και δυναμικά χωρίς προκαταλήψεις και φοβίες», καταλήγουν οι Οικολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα