Πρόεδρος ΔΗΣΥ : Υπέρ μιας ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων

16:06 1/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Τη θέση ότι Κυβέρνηση και κόμματα θα πρέπει να καταλήξουν αύριο σε μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων για την οικονομία και την ίδια ώρα θα πρέπει να συμπεριληφθεί μια δέσμη μέτρων προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη, υποστήριξε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας μετά από την ολοκλήρωση των επαφών του σήμερα με τη συνδικαλιστική οργάνωση ΔΕΟΚ και με τις ηγεσίες της ΟΕΒ

και του ΚΕΒΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «έχουμε αναπτύξει τις θέσεις μας προς τους συνομιλητές μας για την ανάγκη να ληφθούν άμεσα τα όποια απαιτούνται μέτρα προκειμένου για να διασωθεί η κυπριακή οικονομία».

«Θα πρέπει να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την κατανόηση που βρίσκουμε όσον αφορά τουλάχιστον, τις διαπιστώσεις των πραγματικοτήτων», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό το οποίο το κόμμα του ανέπτυξε, και ιδιαίτερα προς την ηγεσία του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ, είναι πως σε αυτήν την προσπάθεια, «κοινή θα πρέπει να είναι, βεβαίως, και η κατανομή των βαρών. Θέλω να πω ότι, κατ’ αντίθεση με το ότι λέγεται, η κατανόηση υπήρξε πλήρες. Και το ΚΕΒΕ αλλά και ο σύνδεσμος εργοδοτών φαίνεται ότι έτοιμοι να ανταποκριθούν, αν ιδιαίτερα μαζί με το σύνολο των μέτρων που εισηγούμαστε προκειμένου να διασωθεί η κυπριακή οικονομία και γενικότερα ο τόπος, συμπεριληφθεί και μια δέσμη μέτρων προκειμένου να υποβοηθηθεί η ανάπτυξη».

Βρίσκουμε απόλυτα ορθή αυτή τη θέση γιατί πραγματικά ούτε το κράτος μπορεί να επιβιώσει, ούτε η ανεργία να αντιμετωπιστεί εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Και για να υπάρξει ανάπτυξη κάτω από τις σημερινές συνθήκες, είπε, «θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, θα πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκτέλεσης από κοινού με το κράτος, συνεργασία, δηλαδή, ιδιωτικού με το δημόσιο τομέα σε κατασκευές, οι μέθοδοι είναι γνωστές, και συνεπώς να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο φάσμα της ανεργίας», είπε.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «έχω συγκλονιστεί από τις σκηνές που έχω δει ψες και θα πρέπει να συγκλονίσουν όλους, από την απεργία στη ΣΕΔΙΓΕΠ. Ηταν συνταρακτικές οι σκηνές προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους και να μπορούν να πάρουν μεροκάματο στο σπίτι».

Σε αυτούς τους 40, 50 ανθρώπους, δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι η ανεργία έχει φθάσει το 8.2% και θα συνεχίσει να αυξάνεται αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, πρόσθεσε.

Ως εκ τούτου, είπε, «πιστεύω ότι αύριο θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που θα αγγίζουν τις παθογένειες και τα προβλήματα του δημόσιου, μέτρων που εφόσον αντιμετωπίζονται αυτά τα προβλήματα θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αιμοδότησης του κράτους με συνεισφορά όλων και του ιδιωτικού, πέραν του δημόσιου τομέα, και των εργοδοτών ενώ την ίδια ώρα θα πρέπει να συμπεριληφθεί μια δέσμη μέτρων προκειμένου να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «άμεσα και μετά από την αυριανή σύσκεψη, θα πρέπει να δούμε και πώς αντιμετωπίζουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα και στρεβλώσεις ευρύτερα που υπάρ

Keywords
Τυχαία Θέματα