‘Υποκριτική η στάση του ΔΗΣΥ για τα επιδόματα’

13:05 15/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Για «ατυχή και υποκριτική» πρόθεση του ΔΗΣΥ να χρεωθούν όλες οι στρεβλώσεις του παρελθόντος αναφορικά με τα επιδόματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα στην Κυβέρνηση Χριστόφια, κάνει λόγο το ΑΚΕΛ.

«Το λιγότερο υποκριτική θεωρούμε την στάση του Συναγερμού, ο οποίος διά του Αναπληρωτή Προέδρου του, ανακάλυψε ότι παραχωρούνται σαράντα και πλέον επιδόματα

στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε σήμερα ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ και βουλευτής Σταύρος Ευαγόρου.

Μιλώντας το πρωί σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Ευαγόρου είπε ότι επί διακυβέρνησης Χριστόφια δεν προστέθηκε κανένα επίδομα, πέραν της υλοποίησης μιας μόνο συμφωνίας που έγινε επί προηγούμενης διακυβέρνησης και ήταν δεσμευτική.

Πρόσθεσε ότι κάποια επιδόματα, όπως το τιμαριθμικό και τα επιδόματα βάρδιας είναι δικαιολογημένα και επιβεβλημένα, ενώ χαιρέτισε την πρόθεση της Κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών να αξιολογήσουν τα επιδόματα και να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις όπου υπάρχουν στρεβλώσεις.

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε επίσης ότι ο Συναγερμός ανακάλυψε κάπως αργά τα εκατομμύρια που παραχωρούνται για επιδόματα, «αναθεματίζοντας σήμερα τα ίδια επιδόματα που παραχωρούσε με τη σέσουλα η Συναγερμική Κυβέρνηση από το 1998-2002 αλλά και νωρίτερα».

Συμπλήρωσε ότι ο ΔΗΣΥ ξεχνά ότι επί δικής του διακυβέρνησης διπλασιάστηκαν οι δαπάνες λειτουργίας της κρατικής μηχανής και δημιουργήθηκε το υπεράριθμο κράτος, με μια αύξηση γύρω στο 40% του συνολικού αριθμού υπαλλήλων.

Συνέχισε λέγοντας ότι «πέραν από τα επιδόματα, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συναγερμού θυμήθηκε και τα σπίτια στο Τρόοδος» για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, «αγνοώντας τις σούβλες που παρέθετε στο Υπουργικό του Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε και ο κ. Νεοφύτου, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Στην προκειμένη περίπτωση, είπε, δεν πρόκειται για υποκρισία αλλά για πολιτική αμνησία, ενώ δήλωσε ότι η Κυβέρνηση τόλμησε να διορθώσει στρεβλώσεις δεκαετιών και είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη λήψη διορθωτικών μέτρων, αφού προηγηθεί σχετική μελέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα