Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων

Η συζήτηση συνεχίζεται με τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης και βουλευτών, παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι ή τα μεσάνυχτα.

«Θα στηρίξουμε ολόπλευρα το έργο αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός
εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος χαρακτήρισε γενναία την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να παραιτηθεί και να ανοίξει το δρόμο για την κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο κ. Πρωτόπαπας ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση είναι κυβέρνηση πολιτικής συνευθύνης που έχει πολύ σοβαρό έργο να επιτελέσει, δηλαδή την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, τη διαπραγμάτευση της νέας δανειακής σύμβασης και την προώθηση της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων.

«Αντιλαμβανόμαστε τη νέα κυβέρνηση ως μια συγκυβέρνηση με συγκεκριμένο στόχο και πλαίσιο ώστε ο πολίτης να αισθανθεί ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική» σημείωσε ο κ. Πρωτόπαπας, παρατηρώντας ότι «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή το κομματικό συμφέρον και οι σκοπιμότητες πρέπει να υποχωρούν για το συμφέρον του τόπου».

«Στην κορύφωση της κρίσης που η απελθούσα κυβέρνηση προκάλεσε, ο Αντώνης Σαμαράς επέβαλε το σχηματισμό κυβέρνησης με σκοπό την απεμπλοκή της έκτης δόσης, ακολούθως την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και ακολούθως την προκήρυξη εκλογών», δήλωσε εκ μέρους της ΝΔ ο Νίκος Δένδιας.

«Δεν αμνηστεύουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά βάζουμε πλάτη για να μην βουλιάξει το πλοίο», είπε και κατήγγειλε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «το μείγμα πολιτικής ήταν λάθος, καθώς αντί για μια πολιτική αποκρατικοποιήσεων και περιορισμού του δημόσιου τομέα, επελέγη η μείωση των μισθών και των συντάξεων και ακυρώθηκαν στην πράξη οι βαρύτατες θυσίες των πολιτών».

Ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνισε ότι το κόμμα του περιβάλλει με εμπιστοσύνη τη νέα κυβέρνηση, διότι η χώρα πρέπει να παραμένει εντός της Ευρωζώνης και της ΕΕ, δεν παρέλειψε ωστόσο να σημειώσει ότι μετά τις 100 ημέρες «χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, την κυβέρνηση Σαμαρά, που θα εκπληρώσει το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη, για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα