Τ/κ τύπος : Πανηγύρια για την 28η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

13:05 15/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Mε διάφορα πανηγύρια θα γιορτάσουν σήμερα στα κατεχόμενα την 28η επέτειο από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, για να παραστούν στα πανηγύρια βρίσκονται στο νησί παλαιοί πολεμιστές που συμμετείχαν στην εισβολή με επικεφαλής τον Ταξίαρχο εν αποστρατεία Αϋτεκίν Ερσάν, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από την πολιτική ηγεσία.

Στα κατεχόμενα βρίσκονται ακόμη ο λόρδος Μαγγίνις , μέλος της Βουλής των Λόρδων και μέλος της ομάδας

φιλίας με το ψευδοκράτος. Ο Μαγγίνις επισκέφθηκε τον Κιουτσιούκ.

Χθες το βράδυ έφθασε στο νησί ο αρμόδιος για κυπριακές υποθέσεις υπουργός και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Ατάλαϋ όπως επίσης και ο ΓΓ της προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Ισέν εκπροσωπώντας τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλλάχ Γκιουλ.

Επίσης για τις εκδηλώσεις βρίσκονται στα κατεχόμενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσάρογλου , ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Τουρκίας Ναμίκ Ζεϋμπέκ, ο Αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ντουρσούν Ερτούρκ και άλλοι επίσημοι.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εκπροσωπούνται από τον αρχηγό αεροπορίας πτέραρχο Μεχμέτ Ερτέν.

Ολοι έγιναν δεκτοί από την πολιτική ηγεσία του ψευδοκράτους.

Οι εκδηλώσεις για την σημερινή επέτειο άρχισαν χθες το μεσημέρι με διάγγελμα του Ντερβίς Ερογλου και με 21 χαιρετιστήριες βολές.

Στο διάγγελμά του, ο Τ/κ ηγέτης ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι η εισβολή του 1974 οδήγησε τους Τ/κ από το σκότος στο φως και πως η 15η Νοεμβρίου διεμήνυσε την αποφασιστικότητα των Τ/κ για την αυτοδιοίκησή τους. Αναφέρθηκε στους αγώνες των Τ/κ, έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας και ισχυρίστηκε ότι με την ανακήρυξη του ψευδοκράτους παραμένει ανοικτή η πόρτα για συμφωνία με τους «γείτονες Ε/κ», όπως είπε. Διερωτήθηκε γιατί οι Ε/κ αντέδρασαν και αντιδρούν στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους και πρόσθεσε ότι η «ΤΔΒΚ» δεν ιδρύθηκε για μπλόφα ή για πλάκα στην ιστορία.

Ο κ. Ερογλου αναφέρθηκε και στη συνάντηση της Νέας Υόρκης, λέγοντας ότι τα πράγματα οδηγούνται προς το τέλος ότι υφίσταται χρονοδιάγραμμα που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Ισχυρίστηκε ότι στόχος των Τ/κ είναι να στεφθεί με επιτυχία η προσπάθεια και πρόσθεσε ότι αν τα ΗΕ κάνουν λόγο για τελευταίο παιγνίδι, οι Τ/κ θα ήθελαν να το αποκαλέσουν «ευτυχές παιγνίδι» αλλά σε περίπτωση που δεν έχει αίσιο τέλος , οι Τ/κ θέλουν να απαλλαγούν από την αβεβαιότητα.

Σε μήνυμά του ο λεγόμενος πρόεδρος της ψευδοβουλής Χασάν Μπόζερ αναφέρει ότι παρά την απομόνωση, το ψευδοκράτος ισχυροποιείται και εδραιώνεται στην παγκόσμια σκηνή.

Μήνυμα με αφορμή την σημερινή επέτειο εξέδωσε και ο Ραούφ Ντενκτάς στο οποίο αναφέρει ότι αν οι Τ/κ θέλουν να βρίσκονται στο νησί για αιώνες θα πρέπει η 15η Νοεμβρίου να αποτελέσει το θεμέλιο της επιθυμίας αυτής.

Εκδηλώσεις για την σημερινή επέτειο θα γίνουν εξάλλου στην Αγκυρα, Κω ν/πολη, Σμύρνη και Μερσίνη.

Η Βολκάν αφιερώνει το σύνολο της πρώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα