ΥΠΟΙΚ: Μεγάλο ενδιαφέρον από Κουβέιτ για επενδύσεις, που πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν

12:16 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κουβέιτ εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κύπρο, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και πολυμελή αντιπροσωπεία στην επίσκεψή του στη χώρα.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση, ο Υπουργός είπε ότι η Κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια μια πολιτική που θα διορθώσει όσα έχουν οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μια δύσκολη θέση.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς

αν θεωρεί πως δημιουργούνται προοπτικές συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ, απάντησε «χωρίς αμφιβολία».
Η Κύπρος, είπε, «έχει προοπτική, έχει επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτό έχει επιβεβαιωθεί σε αυτή την πολύ σημαντική επίσκεψη στο Κουβέιτ».
Πρέπει «να κατανοήσουμε όλοι ότι επιβάλλεται εκ μέρους μας η υιοθέτηση μιας εξωστρεφούς προσέγγισης, να αναδείξουμε αυτά που καθιστούν την Κύπρο ένα τόσο ελκυστικό προορισμό για επενδύσεις, για αναπτύξεις και είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι εδώ στο Κουβέιτ εκδηλώνεται ενδιαφέρον. Ένα ενδιαφέρον το οποίο, βεβαίως, θα πρέπει να το συγκεκριμενοποιήσουμε μέσω της διατήρησης και ενίσχυσης αυτής της επαφής”, ανέφερε.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανοίξει ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας το οποίο τώρα θα πρέπει να αξιοποιηθεί τόσο από τον ιδιωτικό τομέα Κύπρου και Κουβέιτ όσο και σε επίπεδο διακρατικό».
Σε ερώτηση αν υπάρχουν κάποιοι τομείς που διαφαίνεται ότι προσφέρονται περισσότερο για επενδύσεις, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι όλοι οι σημαντικοί τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον και ευκαιρίες στην Κύπρο, ενδιαφέρουν το Κουβέιτ και τους μεγάλους αυτούς επενδυτικούς οργανισμούς του κράτους του Κουβέιτ, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Συνεπώς, πρόσθεσε, υπάρχει ενδιαφέρον να συνεργαστούμε περισσότερο.

Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι στις συνομιλίες εξηγήθηκε ότι η κυπριακή οικονομία αντιμετωπίζει πρόσκαιρες και σοβαρές δυσκολίες, “όμως, εφαρμόζουμε με συνέπεια μια πολιτική που θα διορθώσει όσα έχουν οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μια δύσκολη θέση”.
Παράλληλα, «πέραν από την εφαρμογή αυτού του προγράμματος ακολουθούμε και μια δική μας πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων, διευκόλυνσης του επιχειρηματικού τομέα, ανάδειξης της Κύπρου ως ενός επενδυτικού και επιχειρηματικού προορισμού. Το εύρος είναι μεγάλο και οι ευκαιρίες εκτιμώ ότι στο επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιηθούν», σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η Κυβέρνηση δεν θα προτρέξει να παρουσιάσει οτιδήποτε το οποίο δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί και οριστικοποιηθεί.
“Δεν είναι μια προσπάθεια δημιουργίας πρόσκαιρων εντυπώσεων. Είναι μια σοβαρή προσπάθεια για να μετατρέψουμε σε πράξη αυτό που όλοι έχουμε ονομάσει επανεκκίνηση της οικονομίας μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα