Πρόταση για φιλελευθεροποίηση πτήσεων από Ρωσία υποβάλει ο Δήμος Αγ. Νάπας

11:58 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόταση προς τα αρμόδια Υπουργεία για τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη αναμένεται να υποβάλει εντός των ημερών ο Δήμος Αγίας Νάπας, η οποία θα προνοεί εγγύηση από την Κυπριακή Δημοκρατία των κερδών της αεροπορικής εταιρείας Αeroflot, προκειμένου να πειστεί η ρωσική κυβέρνηση να υλοποιήσει την πολιτική των ανοικτών αιθέρων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, «η πρόταση που ετοιμάζεται προς τα Υπουργεία Συγκοινωνιών,

Τουρισμού και Οικονομικών, προνοεί αντί να αναμένουμε από τη Ρωσία να φιλελευθεροποιήσει τις πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη προς την Κύπρο, η κυβέρνηση να προτείνει εγγύηση των κερδών της αεροπορικής εταιρείας ΑΕΡΟΦΛΟΤ».
Εξήγησε ότι «η κυβέρνηση θα πρέπει να καλύψει τις ζημιές που ενδεχομένως να υποστεί η συγκεκριμένη ρωσική αεροπορική εταιρεία ώστε να δώσει κίνητρο στη Ρωσία να υλοποιήσει την πολιτική των ανοικτών αιθέρων».

Ανέφερε ακόμα ότι «σε περίπτωση φιλελευθεροποίησης των πτήσεων από τις δύο αυτές ρωσικές πόλεις θα υπάρξει αύξηση του τουριστικού προϊόντος στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου της τάξης των 300 χιλιάδων ατόμων ετησίως. Θα πρέπει η κυβέρνηση να υπολογίσει τα κέρδη που θα αποκομίσει από την άφιξη 300 και πλέον χιλιάδων ρώσων τουριστών στην Κύπρο».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε πως «γίνονται συζητήσεις με τους τρεις μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας, οι οποίοι έχουν αναφέρει πως σε περίπτωση που γίνει φιλελευθεροποίηση των πτήσεων, όχι μόνο θα έχουν έξτρα πτήσεις για το χειμώνα και το καλοκαίρι, αλλά θα υπογράψουν 12μηνα συμβόλαια με τα ξενοδοχεία της περιοχής. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να πειστεί η Ρωσία να φιλελευθεροποιήσει τις πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα