«ΛΟΥΚΕΤΑ» ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ

Με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, κλινικές και προσωπικό μεταφέρονται από τα θεραπευτήρια του ΙΚΑ σε μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Τα πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ θα κλείσουν, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Από τα νοσοκομεία του ΙΚΑ ξεκίνησε τις συγχωνεύσεις κλινικών το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Έντονες οι αντιδράσεις

από εργαζόμενους, φορείς και κατοίκους.

Έτσι, κλινικές μεταφέρονται από τα δύο πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ, το 1ο και το 7ο, στο Σισμανόγλειο, το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» καθώς και στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.

Μαζί με τις κλινικές μεταφέρεται και το προσωπικό τους. Από το 1ο , που έχει 154 κλίνες και πάνω από 2 εκατομμύρια λειτουργικές δαπάνες, μεταφέρονται 148 γιατροί, 147 νοσηλευτές και 76 άτομα παραϊατρικού προσωπικού, ενώ από το 7ο, που έχει 100 κλίνες και 1,12 εκατομμύρια ευρώ λειτουργικές δαπάνες, 91 γιατροί, 92 νοσηλευτές και 29 παραϊατρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν τα μεγάλα νοσοκομεία του βορειοδυτικού άξονα της Αττικής, ενώ θα εξοικονομηθούν πόροι ύψους 3.132.000 ευρώ ετησίως.

Οι κλινικές που μεταφέρονται είναι, από το 1ο Θεραπευτήριο στο Ογκολογικό της Κηφισιάς πηγαίνουν οι βʼ παθολογική, αʼ ορθοπεδική, ουρολογική, θωρακοχειρουργική, το ενδοσκοπικό τμήμα και η αιμοδοσία, ενώ στο Σισμανόγλειο μεταφέρονται το αιμοδυναμικό, η παθολογική και αγγειοχειρουργική κλινική

Από το 7ο Θεραπευτήριο μεταφέρονται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο της Κηφισιάς η καρδιολογική κλινική και η μονάδα εμφραγμάτων ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας μεταφέρονται οι α και β χειρουργικές κλινικές.

«Βάζουν λουκέτο στα θεραπευτήρια», προειδοποιούν οι εργαζόμενοι με την πρόεδρο των εργαζομένων του 7ου θεραπευτηρίου, Ρ. Σακκά να εκφράζει φόβους πως η μετακίνηση θα οδηγήσει σε απολύσεις προσωπικού. Έτσι, αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση έξω από το θεραπευτήριο, με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων.

Keywords
Τυχαία Θέματα