Υπήρχαν ερωτηματικά από τους εταίρους για τη συγχώνευση Εθνικής- Eurobank, δηλώνει τώρα το ΥΠΟΙΚ

23:14 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε ανασκευή της δήλωσης του με την οποία αρχικά δήλωνε ότι «ουδέποτε ήρθε σε γνώση των αρμόδιων ελληνικών αρχών (υπουργείο Οικονομικών, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα της Ελλάδας) έγγραφο ή οποιασδήποτε μορφής επιστολή που να αναφέρεται σε ενστάσεις ή αντιρρήσεις των εταίρων μας για την εν εξελίξει διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζών Εθνική και Eurobank» προχώρησε πριν από λίγο το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

Σε ορθή

επανάληψη, το γραφείο Τύπου του ελληνικού ΥΠΟΙΚ αναφέρει ότι τα παραπάνω αναφέρθηκαν εκ παραδρομής και ότι τελικά τέθηκαν ερωτηματικά από τους εταίρους αναφορικά για τη συγχώνευση. Συγκεκριμένα η νέα ανακοίνωση αναφέρει ότι: «το σωστό είναι ότι δεν υπάρχει επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των εταίρων μας και των αρμόδιων ελληνικών αρχών, υπάρχει όμως ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων που θέτουν ερωτήματα προς διευκρίνιση, όχι όμως ενστάσεις, για τη συγχώνευση των δυο τραπεζών».

Επαναλαμβάνεται δε ότι «δεν υπάρχει καμιά απολύτως ρήξη ή πρόβλημα στις σχέσεις του υπουργείου Οικονομικών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλου της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρο Τουρκολιά. Σχετικά δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι παντελώς αναληθή».

Keywords
Τυχαία Θέματα