ΥΠΕΣ: Το σφαγείο Κοφίνου έπρεπε να είχε κλείσει προ πολλού

14:53 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το σφαγείο Κοφίνου θα έπρεπε να είχε αναστείλει τη λειτουργία του πριν χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, διαβεβαιώνοντας όμως ότι η Κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξεύρει τις καλύτερες λύσεις, οι οποίες να μην ενισχύουν το μονοπώλιο. Μίλησε ακόμη για τεράστιες ζημιές και είπε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χάσικος είπε ότι το σφαγείο έφτασε σε τέτοιο σημείο οικονομικής εξαθλίωσης, που ούτε το ρεύμα δεν μπορεί να πληρώσει, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ

να απειλεί ότι θα το κόψει.

Είπε ότι θα γίνουν προσπάθειες αυτό να μην συμβεί, τόνισε όμως ότι το σφαγείο «θα έπρεπε να είχε κλείσε προ πολλού, πριν χρόνια, είναι μια κατάσταση πολύ χειρότερη κατά αναλογία αριθμών από τη Cyprus Airways».

«Θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με το προσωπικό, πώς αξιοποιούμε την περιουσία αυτή του σφαγείου που είναι μερικά εκατομμύρια», συνέχισε ο Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «σε καμιά περίπτωση όμως δεν θέλουμε η διαχείριση, που θα σημαίνει είτε ενοικίαση είτε πώληση, – θα δούμε σε διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών-, σε καμιά περίπτωση να ενισχύει η να δημιουργεί μονοπώλια, αντίθετα, η όλη διαχείριση να είναι στα πλαίσια του πώς στο τέλος επωφελείται ο Κύπριος φορολογούμενος και όχι να ενισχύονται μονοπώλια».

Ο κ. Χάσικος είπε ότι το σφαγείο αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να δουλεύει, οι ζημιές του όμως είναι γύρω στα 50 εκ το χρόνο. Ανέφερε ότι χρωστά σχεδόν 35-36 εκ., τα περισσότερα στο κράτος, (κοινωνικές ασφαλίσεις και ΦΠΑ), αλλά και ένα ποσό σε τρίτους, σημειώνοντας ότι πρέπει η Κυβέρνηση να διαχειριστεί το ζήτημα, τόσο για αποπληρωμή των χρεών όσο και για τους εργαζόμενους.

«Δεν θα αφήσουμε να μπει λουκέτο, αλλά μέσα από ταχύτατες και πάντα νόμιμες διαδικασίες να εξευρεθεί ένας τρόπος να το δούμε», είπε. Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Χάσικος είπε ότι «έχουμε προτάσεις, αλλά δεν μας ικανοποιούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα