Ανησυχία ΑΚΕΛ για επιπτώσεις στην κοινωνία από αποφάσεις του Eurogroup

13:20 18/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την ανησυχία του ΑΚΕΛ για τις ολοένα και περισσότερο επιδεινούμενες επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup του Μαρτίου, εξέφρασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης.

Ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι με αφορμή την εδώ παρουσία της Τρόικας, η κυβέρνηση είτε με δημόσιες δηλώσεις, είτε με διαρροές στον Τύπο επιχειρεί να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι όχι μόνο είμαστε

εντός των στόχων του προγράμματος, αλλά και ότι σε ορισμένους απ’ αυτούς επιτυγχάνουμε καλύτερα από τα προβλεπόμενα αποτελέσματα.

«Ευχόμαστε με όλη μας τη δύναμη, τα πράγματα να είναι έτσι όπως τα περιγράφει η κυβέρνηση. Αναμένοντας να έχουμε επίσημη πληροφόρηση για αυτές τις διαπιστώσεις της κυβέρνησης και για τις επαφές με την Τρόικα, δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας τόσο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χρηματοπιστωτικός τομέας, όσο και για την αναμενόμενη περαιτέρω επιδείνωση των δημοσιονομικών δεικτών και της οικονομίας γενικότερα», πρόσθεσε.

Κυρίως όμως, είπε ο κ. Λουκαϊδης, «δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να εκφράζουμε την αγωνία μας για τις ολοένα και περισσότερο επιδεινούμενες επιπτώσεις στους εργαζόμενους, στα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μετά από τις αποφάσεις του Eurogroup του Μαρτίου».

«Αποτελεί πεποίθηση μας ότι η κρισιμότητα της κατάστασης στην οικονομία απαιτεί πρώτα απ’ όλα ρεαλιστική εκτίμηση των δεδομένων, μακριά από την όποια ωραιοποίηση ή δαιμονοποίηση της πραγματικότητας. Απαιτεί ταυτόχρονα διεκδικητική στάση και συμπεριφορά απέναντι στην Τρόικα, στη βάση καλά μελετημένων, στοχευμένων και σταθερών επιδιώξεων, μακριά από μοιρολατρικές προσεγγίσεις για πιστή εφαρμογή των όρων του μνημονίου», συνέχισε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμη ότι «η απουσία ενός τέτοιου στρατηγικού σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης, δυστυχώς μας αφήνει έρμαιο στις όποιες διαθέσεις των δανειστών μας».

«Οι οποίες, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, κάθε άλλο παρά αγαθές είναι. Ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ταυτόχρονα την αναγκαιότητα να συζητηθούν εναλλάχτηκες προτάσεις για έξοδο από την παρούσα μνημονιακή κατάσταση» κατέληξε στις δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα