Υπερπλήρωση μέχρι την Παρασκευή και του φράγματος Ασπρόγκρεμου

11:02 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή ή και ενωρίτερα, αναλόγως της έντασης των βροχοπτώσεων, αναμένεται να υπερχειλίσει και το υδατικό φράγμα του Ασπρόγκρεμου, που, αυτήν τη στιγμή, όπως ανέφερε ο Ανώτερος Τεχνικός Μηχανικός στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, Φαίδρος Ρουσής, έχει πληρότητα σε ποσοστό 94%.

”Η εισροή υδάτων σε όλα τα φράγματα, κατά το τελευταίο 24ωρο, είπε ο κ. Ρουσής σε δηλώσεις του σήμερα , ”είναι 3,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, με μεγαλύτερη εισροή στο φράγμα του Κούρρη όπου εισέρρευσαν 926.000 κυβικά μέτρα”.

Στο φράγμα του Ασπρόγκρεμου,

σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, η εισροή υδάτων ανήλθε σε 876.000 κυβικά μέτρα, ενώ επίσης αυξημένες εισροές υδάτων έχουν σημειωθεί και στα μικρότερα φράγματα.

”Τα αποθέματα σήμερα”, δήλωσε ο κ. Ρουσής, ”έχουν φθάσει στα 181,20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, που είναι σε ποσοστό πληρότητας το 62,30% και η συνολική εισροή υδάτων στα φράγματα για το μήνα Ιανουάριο είναι, μέχρι σήμερα, 58,50 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, εισροή που είναι η δεύτερη καλύτερη εισροή υδάτων των τελευταίων δέκα ετών”.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουσής, ”η μεγαλύτερη εισροή υδάτων ήταν το έτος 2004 με 89 εκατομμύρια κυβικά μέτρα και, συνολικώς, οι εισροές υδάτων σε όλα τα φράγματα των ελεύθερων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την 1η Οκτωβρίου 2011 μέχρι σήμερα, είναι 66,10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα”.

”Τώρα”, συνέχισε ο κ. Ρουσής, ”αναμένουμε ότι και αύριο θα είναι αυξημένες οι εισροές υδάτων στα φράγματα και ότι το νερό των χθεσινών βροχοπτώσεων θα πάρει επίσης το δρόμο του προς τα φράγματα και αναμένουμε αύξηση της εισροής των στα φράγματα”.

Μέχρι τώρα έχουν υπερχειλίσει μικρά φράγματα, πρόσθεσε ο κ. Ρουσής, όπως αυτά στην Ξυλιάτου, στην Αργάκα, στον Πωμό, ενώ υπερχειλίζουν -εδώ και αρκετές ημέρες τώρα- δύο μεγαλύτερα εμπλουτιστικά φράγματα, αυτά της Ταμασσού και της Κλήρου, από τα οποία το πρώτο είναι χωρητικότητας 2 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων και το άλλο 2,8 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα