‘Προεδρία των Ε/κ’, δήλωσε ο Ντάουνερ – Καταγγέλει η Βουλή

10:46 25/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το χαρακτηρισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ως «Προεδρία των Ελληνοκυπρίων» εκ μέρους του Αλεξάντερ Ντάουνερ, καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Βουλής και Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου.

«Θεωρώ μείζον το θέμα που προκύπτει από το χαρακτηρισμό της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε., ως ‘Προεδρίας των Ελληνοκυπρίων’ από τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ομήρου, επισημαίνοντας πως

«πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά που συνιστά βάναυση παραβίαση όλων των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας περί Κύπρου, του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, των κανόνων διεθνούς νομιμότητας και των αρχών και θεσμίων της ΕΕ».

«Ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που εκπροσωπεί και εκφράζει τη Νομοθετική εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας», συνεχίζει ο κ. Ομήρου, «θεωρώ χρέος μου να καταγγείλω τις δηλώσεις του κ. Ντάουνερ και να υπογραμμίσω τις ευθύνες του ΓΓ του ΟΗΕ να διασφαλίσει την αντικειμενικότητα, την αμεροληψία και το κύρος του προσώπου που διορίζει ως αντιπρόσωπο του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού».

Keywords
Τυχαία Θέματα