Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ Βρετανός βουλευτής

20:47 6/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της βρετανικής Βουλής, βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος Andrew Tyrie με επιστολή του στο Κέντρο Μελετών Πολιτικής εισηγείται ότι η καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα είναι η έξοδος της από την ευρωζώνη λόγω της χαλαρής, όπως υποστηρίζει, προσήλωσης των Ελλήνων στις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις και την άρνηση ισχυρότερων χωρών της ευρωζώνης για μεγαλύτερη ενίσχυση των πιο αδύνατων χωρών.

Μια άτακτη έξοδος από το ευρώ,

αναφέρει ο κ. Tyrie, θα ήταν καταστροφική, υπάρχει η δυνατότητα όμως τώρα να αρχίσει η εφαρμογή ενός σχεδίου για την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας.

Η έξοδος της Ελλάδας θα σήμαινε ότι θα δημιουργείτο ένα προστατευτικό τείχος για τη προφύλαξη χωρών όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία παρόλο που το ΔΝΤ ίσως απεφάσιζε ότι μια ή περισσότερες από αυτές τις χώρες να μην ήταν δυνατό να προφυλαχθούν επαρκώς.

Σε άλλο ρεπορτάζ της για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε σχέση με τη κρίση στην Ελλάδα, η ίδια εφημερίδα εκτιμά ότι αυτοί είναι τριπλοί, μια κυβέρνηση προσδεμένη με τη Μόσχα, όσον αφορά στο δάνειο των 2.5 δις ευρώ, μια οικονομία προσδεμένη με το τραπεζικό σύστημα και ένας τραπεζικός τομέας συνδεδεμένος με την Ελλάδα.

Αν συμβεί ένας ελληνικός σεισμός, καταλήγει, θα υπάρξουν μετασεισμοί στη Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα