Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον Αντρέα Μαυρογιάννη

18:58 6/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι η Κυπριακή προεδρία, η οποία λαμβάνει χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο, έχει τις δυνατότητες να επιτύχει τους σκοπούς της.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ με τον Υφυπουργό Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Πρέσβη Αντρέα Μαυρογιάννη, το ΑΚΕΛ αναφέρει πως η προετοιμασία που γίνεται τόσο σε

οργανωτικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο είναι γιγαντιαία για τα δεδομένα της Κύπρου και αξίζει κάθε στήριξης.

”Απαιτείται συναντίληψη για το διακύβευμα τις προεδρίας από όλα τα κόμματα, ώστε να λειτουργήσουμε σε πρόσφορο έδαφος”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οπως αναφέρει, ”τα κρίσιμα θέματα που θα αντιμετωπίσει, όπως ο νέος επταετής προϋπολογισμός της ΕΕ 2014-20, η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, οι προκλήσεις για την αντιμετώπιση των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων με την αύξηση της ανεργίας στην ΕΕ, η Νότια Διάσταση στις Εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ στην Μέση Ανατολή και άλλα θέματα δεν θα επιλυθούν ως δια μαγείας, αφού αποτελούν ουσιώδη ζητήματα που συζητιούνται κατά την διάρκεια αρκετών Προεδριών”.

Ωστόσο, προσθέτει, ”η Κυπριακή προεδρία έχει τη θέληση να συμβάλει στο βαθμό του εφικτού, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κύρια ζητήματα με μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία αφήνοντας έτσι το δικό της στίγμα”.

Το ΑΚΕΛ διαβεβαίωσε για τη στήριξη του και κατέθεσε τις απόψεις του γύρω από τις προτεραιότητες της Προεδρίας, αλλά και της κληρονομημένης ατζέντας του Τρίο των Προεδριών στο οποίο η Κύπρος αποτελεί μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα