Υπέρ της δικής του υποψηφιότητας η βάση του ΔΗΚΟ, εκτιμά ο Λιλλήκας

17:43 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο κόσμος του ΔΗΚΟ δεν είναι διχασμένος, καθώς υπάρχει μια σαφής πλειοψηφική τάση προς τη δική μου ανεξάρτητη υποψηφιότητα, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, προσθέτοντας πως οι διαβουλεύσεις του επιτελείου του με ΕΥΡΩΚΟ και Οικολόγους συνεχίζονται.

Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης του στο Δήμο Λεμεσού και ερωτηθείς κατά πόσο το ΔΗΚΟ

είναι διχασμένο για τον υποψήφιο που θα στηρίξει στις προεδρικές εκλογές, ο κ. Λιλλήκας απάντησε πως “όσον αφορά τον ΔΗΚΟϊκό κόσμο, τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ, δεν νομίζω να παρουσιάζονται διχασμένοι. Νομίζω ότι υπάρχει μια σαφής πλειοψηφική τάση προς τη δική μας ανεξάρτητη υποψηφιότητα, η οποία αποδεδειγμένα βρίσκεται κοντά στις θέσεις του ΔΗΚΟ, για να μην πούμε στις ταυτόσημες θέσεις, τόσο στο Κυπριακό, όσο και στα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα”.

“Από πλευράς μου, όπως δήλωσα, σέβομαι την αυτονομία των κομμάτων, των κομματικών οργάνων και θα αναμένω την τελική απόφαση, την οποία και θα σεβαστώ και, βεβαίως, όπως όλες οι αποφάσεις, θα κριθούν τελικά από τους ίδιους τους πολίτες”, συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εάν οι επιλογές που θα κάνουν οι ψηφοφόροι του ΔΗΚΟ θα καθορίσουν και το ποιος υποψήφιος θα βρεθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο κ. Λιλλήκας είπε πως μπορεί να μην το καθορίσει, αλλά “σίγουρα θα  έχει σημαντική συμβολή ο κόσμος του ΔΗΚΟ, με τη δική του τοποθέτηση, εάν θα ακολουθήσει δηλαδή την όποια απόφαση πάρει σήμερα η ηγεσία του ή εάν θα ακολουθήσει τα δικά του πιστεύω και την πολιτική, με την οποία συμφωνεί ο ίδιος ως ψηφοφόρος”.

Δήλωσε περαιτέρω πως υπάρχουν και ψηφοφόροι από άλλους χώρους, καθώς και ένας μεγάλος όγκος των πολιτών, που απείχαν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές “και που αποτελούν και την πρώτη πολιτική δύναμη”, τους οποίους κάλεσε να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές και να δώσουν τη ψήφο τους, γιατί “η αλλαγή έρχεται με τη συμμετοχή, όχι με την αποχή”.

Όσον αφορά το ΕΥΡΩΚΟ και το Κίνημα Οικολόγων, ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως ήδη αντιπροσωπεία του επιτελείου του συναντήθηκε με το ΕΥΡΩΚΟ και κατέθεσε τις θέσεις της υποψηφιότητας του, ενώ αναμένει, όπως είπε, να συνεχιστεί και ο διάλογος με τους Οικολόγους.

“Κατά συνέπεια, αυτά τα δυο κόμματα δεν θα έλεγα ότι έχουν ήδη προαποφασίσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “οι ηγεσίες ή τουλάχιστον κάποιες από αυτές, λαμβάνουν υπόψη και τι είναι αυτό που επιθυμούν οι ίδιοι οι πολίτες και οι ψηφοφόροι του δικού τους χώρου και δεν προχωρούν παραγνωρίζοντας τη βούληση τους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα