Ανησυχία για νέα κύματα λαθρομεταναστών εξέφρασε στο Ατυπο Συμβούλιο ΥΠΑΜ ΕΕ ο Παναγιωτόπουλος

17:03 27/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ανησυχία της Ελλάδας για νέα κύματα λαθρομεταναστών από τις Αραβικές χώρες και τις χώρες της βόρειας Αφρικής προς την Ευρώπη, σε συνδυασμό και με τις εξελίξεις στη Συρία, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο του διήμερου Ατυπου Συμβουλίου Υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που ολοκληρώθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Σε δήλωσή

του μετά το πέρας του Συμβουλίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως «ζητήσαμε να δραστηριοποιηθεί ακόμη περισσότερο και σε οικονομικά μέσα αλλά και σε στρατιωτικά μέσα η FRONTEX, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα».

Είχαμε, επίσης, πρόσθεσε, «άλλες ουσιαστικές παρεμβάσεις σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν για παράδειγμα στις στρατιωτικές και άλλου είδους επιχειρήσεις της ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής. Θέσαμε το πολύ μεγάλο θέμα της ασφάλειας της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας , στην οποία υπάρχουν σημαντικά ελληνικά συμφέροντα», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «ζητήσαμε να συνεχιστούν οι αποστολές της ΕΕ και να υπάρξουν σύντομα περισσότερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, εξάλλου, πως τόσο η Ελλάδα όσο και η Γαλλία ζήτησαν
να καταγραφεί στα πρακτικά του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας ότι το ΝΑΤΟ δεν εκπροσωπήθηκε «και εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη εκπροσώπηση από τη Γενική Γραμματεία του ΝΑΤΟ».

Ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας ανέφερε πως στο περιθώριο των εργασιών του Ατυπου Συμβουλίου είχε την ευκαιρία να έχει σύντομες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες συναντήσεις σε διμερές επίπεδο με συναδέλφους του όπως τους Υπουργούς Αμυνας της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ιταλίας  της Ιρλανδίας και της Βουλγαρίας

«Υποσχεθήκαμε ότι θα ανανεώσουμε τις συναντήσεις μας αυτές, θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα γίνει σε λίγες ημέρες αλλά και για την επόμενη πολιτική Σύνοδο, που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 19 Νοεμβρίου», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα