Υπάρχει χώρος για όλους, δηλώνει ο Αλετράρης για το θέμα του χαλουμιού

13:21 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Θα πρέπει να το πάρουμε όλοι απόφαση για τις αναλογίες του γάλακτος στο χαλούμι, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας Σοφοκλής Αλετράρης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των αγελαδοτρόφων στη συμφωνία Κυβέρνησης και αιγοπροβατοτρόφων, διαμηνύοντας ότι ”υπάρχει χώρος για όλους και δεν πρέπει να καταπατούμε μια τάξη ανθρώπων για να βγούμε εμείς από πάνω”.

Μιλώντας από τη Λεμεσό, ο κ. Αλετράρης είπε πως δεν μπορεί να αντιληφθεί γιατί σήμερα αντιδρούν οι αγελαδοτρόφοι, σημειώνοντας ότι ”υπάρχει χώρος και για τους αγελαδοτρόφους αλλά και για τους αιγοπροβατοτρόφους.

Άρα το χαλούμι μπορεί να γίνεται με τις αναλογίες που έχουμε αποφασίσει και είναι καλά να το πάρουμε όλοι απόφαση”.

Ερωτηθείς κατά πόσο έχει κατατεθεί αγωγή από πλευράς αγελαδοτρόφων, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως δεν υπάρχει οτιδήποτε μέχρι στιγμής, ”αλλά εμείς πιστεύουμε ότι κάναμε όλη τη διαδικασία νόμιμη και αν θέλει κάποιος να προσφύγει στη δικαιοσύνη, είναι ελεύθερος να το κάνει”.

Όσον αφορά τους τυροκόμους, ο κ. Αλετράρης είπε πως μαζί με τον Υπουργό Εμπορίου θα έχει αύριο συνάντηση με το Σύνδεσμο τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ” θα βρούμε τη χρυσή φόρμουλα ώστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι”.

”Ανεξαρτήτως της εξέλιξης, είναι πραγματικά στα χέρια του Συνδέσμου Τυροκόμων το αν θα αποσυρθεί ο φάκελος ή θα προχωρήσει”, είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας ότι ”επιθυμία δική μας είναι να προχωρήσει ο φάκελος, γιατί φτάσαμε στο παρά 5 της έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα είναι πολύ κρίμα να στραφούμε πίσω”.

Keywords
Τυχαία Θέματα