Συλικιώτης: Σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα για τις παρανομίες σε πρατήρια

13:21 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι επιθεωρητές του Υπουργείου Εμπορίου είναι επί ποδός από την πρώτη στιγμή αλλά δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι αυτό το πράγμα επεκτείνεται σε πολλά πρατήρια για να μην δημιουργείται και ανησυχία στον κόσμο.

Αυτό ανέφερε από την Πάφο ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης αναφερόμενος στις τελευταίες συλλήψεις διαχειριστών πρατηρίων οι οποίοι έκαναν επεμβάσεις πάνω στα μηχανήματα των πρατηρίων τους με αποτέλεσμα οι πελάτες να παίρνουν λιγότερη ποσότητα καυσίμων από

εκείνη που πλήρωναν.

«Ας μην το γενικεύουμε το θέμα, με βάση πληροφορίες και καταγγελίες σε τέσσερα συγκεκριμένα πρατήρια, η Αστυνομία με βάση τα τεκμήρια που έχει βρει προχώρησε σε συλλήψεις», ανέφερε ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Όπως είπε ο κ. Συλικιώτης, η Αστυνομία θα ακολουθήσει τις διαδικασίες για να καταγγείλει εξαπάτηση και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εμπορίου θα προβούν σε καταγγελίες όπως προνοεί και η νομοθεσία.

«Οι υπηρεσίες μας είναι από την Παρασκευή επί ποδός, όπου υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες πηγαίνουν επί τόπου, όπως πήγαν και χθες βράδυ στην Πάφο. Τη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη όπου θα δούμε συγκεκριμένα πως το αντιμετωπίζουμε, γιατί μιλούμε για ένα καινούργιο φαινόμενο, ευτυχώς με βάση τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα είναι περιορισμένο, αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποφασιστικά αλλά από κει και πέρα θα πάρουμε μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί και να πάρει μαζική έκταση αυτό το φαινόμενο της εξαπάτησης. Εξάλλου για το 2012 είναι προγραμματισμένοι δυόμιση χιλιάδες έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων.

Απαντώντας σε ερώτηση όσον αφορά την προσπάθεια των καταναλωτών να αναζητήσουν φθηνότερες τιμές καυσίμων και αν αυτή η προσπάθεια δέχεται πλήγμα ο κ. Συλικιώτης είπε « όχι, δεν πρέπει να το γενικεύουμε επειδή παρουσιάστηκε σε ένα συγκεκριμένο πρατήριο, είναι εδώ που υπάρχει συνεργασία με το Σύνδεσμο Πρατηριούχων και με τις εταιρίες για να μην επιτρέψουμε φαινόμενα αισχροκέρδειας και φαινόμενα εξαπάτησης του καταναλωτή».

«Μιλούμε για συγκεκριμένα περιστατικά, οι έρευνες ξεκίνησαν με καταγγελία της ίδιας της εταιρίας. .Σε ερώτηση για τον αν θα δημοσιευθούν τα ονόματα των παρανομούντων εταιριών ο κ. Συλικιώτης είπε πως όλα θα πρέπει να μελετηθούν με βάση τη νομοθεσία και τι αυτή προνοεί.

Όσον αφορά συγκεκριμένα πρατήρια που έκλεισαν μετά από τις τελευταίες εξελίξεις ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε, ότι αυτές είναι ενέργειες που έχουν να κάνουν με την Αστυνομία η οποία διερευνά ποινικά αδικήματα. «Πέραν από τα ποινικά αδικήματα υπάρχουν και τα αδικήματα που αφορούν την εξαπάτηση των καταναλωτών», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα