Μήνυμα Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρου Δήμα για την 25η Μαρτίου

13:21 25/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα χαρακτήρισε τη φετινή επέτειο της 25ης Μαρτίου ο έλληνας Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Σταύρος Δήμας στο σχετικό μήνυμα του, σημειώνοντας ότι «η χρονιά που πέρασε ήταν ίσως από τις δυσκολότερες που έχουμε διανύσει στη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Δοκιμάστηκε, και συνεχίζει να δοκιμάζεται

σκληρά ο λαός μας για να ανταπεξέλθει στις πολλαπλές προκλήσεις που δημιούργησε η διεθνής οικονομική κρίση, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, αλλά και τα δικά μας λάθη του παρελθόντος, που συσσωρεύτηκαν και έθεσαν σε κίνδυνο όσα πετύχαμε με πολύ κόπο, αγώνες και θυσίες τις τελευταίες δεκαετίες».

Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι «σήμερα αποτείνουμε το μέγιστο φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους ήρωες, συμπατριώτες μας και αγωνιστές, που έδωσαν τη μάχη για την ελευθερία και πλήρωσαν το μεγαλύτερο τίμημα για την υπεράσπιση διαχρονικών ιδανικών, αξιών και αρχών, που αποτέλεσαν τα θεμέλια του Ελληνικού κράτους» προσθέτοντας ότι «με όπλα τις αρχές και τις αξίες αυτές, η φετινή επέτειος της 25ης Μαρτίου πρέπει να αποτελέσει την απαρχή της αναστροφής του αρνητισμού και της απογοήτευσης, εντός και εκτός Ελλάδος. Πρέπει ξανά να αναδειχθεί η ενότητα και η ομοψυχία του Έθνους, που δεν έχει δειλιάσει ποτέ στο παρελθόν μπροστά σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Τέλος ο κ. Δήμας ανέφερε ότι «τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας θα τις αντιμετωπίσουμε και η Ελλάδα θα βγει από την κρίση πιο δυνατή. Το οφείλουμε σε όλους εκείνους, που πίστεψαν στο Ελληνικό έθνος και που ξεσηκώθηκαν το ’21 για να αποκτήσει το έθνος μας την ελευθερία του».

Keywords
Τυχαία Θέματα