ΥΠΑΜ: Η Κύπρος θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα παρά τις απειλές της Τουρκίας

16:20 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

H Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας, υπογράμμισε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης εθιμοτυπικού χαρακτήρα που είχε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο John M. Koenig ,τον οποίο συνόδευε ο Ακόλουθος

Άμυνας των ΗΠΑ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Φωτίου ενημέρωσε τον Πρέσβη των ΗΠΑ ότι μέσα στις προτεραιότητες του νέας Κυβέρνησης είναι, μεταξύ άλλων, και η υποβολή αίτησης για ένταξη της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη» και ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια των ΗΠΑ στην προσπάθεια αυτή.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασαν την πεποίθηση και την πολιτική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων.

Κατά τη συνάντηση ανταλλάγηκαν απόψεις σε θέματα γενικού ενδιαφέροντος ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι φιλικές και εποικοδομητικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στον τομέα της άμυνας, καθώς και οι άριστες σχέσεις και η συνεργασία μεταξύ ΚύπρουΗΠΑ στο επίπεδο αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας.

Συζητήθηκαν εξάλλου οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς και το ζήτημα που αφορά την προστασία και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο κ. Φωτίου και ο κ. Koenig μίλησαν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή καθώς και για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος λόγω της γεωγραφικής της θέσης αποτελώντας μια αξιόπιστη γέφυρα μεταξύ της ΕΕ και των χωρών της Μέσης Ανατολής.

Keywords
Τυχαία Θέματα