Γ. Λακκοτρύπης: Προτεραιότητα στην επιβεβαιωτική γεώτρηση στο Αφροδίτη

16:07 11/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προτεραιότητα δίνει στην επιβεβαιωτική γεώτρηση και την πιστοποίηση του κοιτάσματος στο οικόπεδο Αφροδίτη, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γεώργιος Λακκοτρύπης.

Ο Υπουργός μιλούσε στους δημοσιογράφους ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Άδωνη Γιάγκου, στα γραφεία του Κινήματος, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του.

Ανέφερε ότι αύριο θα έχει στο Υπουργείο Εμπορίου συνάντηση με τη NOBLE,

κατά τη διάρκεια της οποίας θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα που αφορούν τη συνέχιση της όλης προσπάθειας.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν κάποια νεώτερα προς ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης ΚΡΕΤΥΚ με τη NOBLE, είπε πως θα ενημερωθεί από τους λειτουργούς του Υπουργείου του.

Κληθείς να σχολιάσει ότι ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ΚΡΕΤΥΚ Σόλων Κασίνης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στο οικόπεδο Αφροδίτη να υπάρχει και δεύτερο κοίτασμα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως “θα συζητήσουμε αύριο ακριβώς τις ενδείξεις που έχει η NOBLE για να δούμε πόσο προσοδοφόρη είναι αυτή η πιθανότητα που υπάρχει. Προτεραιότητα όμως”, πρόσθεσε, “είναι η επιβεβαιωτική γεώτρηση και η πιστοποίηση του κοιτάσματος Αφροδίτη”.

Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει πιθανότητα να επισπευστεί η διαδικασία για τη δεύτερη γεώτρηση πέραν του ορίου που υπάρχει στα συμβόλαια, ο Υπουργός απάντησε πως “θα τα συζητήσουμε αύριο”.

Σε ερώτηση αν λόγω της κρίσης γίνονται δεύτερες σκέψεις για προπώληση φυσικού αερίου, απάντησε κατηγορηματικά “όχι”.

Αναφορικά με ενημέρωση για ενδιάμεση λύση, είπε πως “για την ενδιάμεση λύση αναμένω να ξεκαθαρίσουν κάποια τεχνικά ζητήματα από τη ΔΕΦΑ για να προχωρήσει στο άνοιγμα των οικονομικών φακέλων”.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιάγκου ευχαρίστησε τον Υπουργό Εμπορίου για την άμεση ανταπόκριση του στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση.

Το Κίνημα Οικολόγων, ανέφερε, δίνει μεγάλη σημασία στα θέματα που απασχολούν τον Υπουργό. “Θέλουμε να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο του, θα τον στηρίξουμε όσο μπορούμε”, σημείωσε.

Είπε ότι για το κόστος παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας, ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί πάρα πολύ όλο τον κόσμο και μας επηρεάζει άμεσα όλους, μας έχει αναφέρει κάποιο σχεδιασμό και προγραμματισμό για το μέλλον ο Υπουργός μέσα στα πλαίσια που αφορούν τη διέλευση του αερίου στη χώρα μας αλλά και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Συζητήθηκαν επίσης, συνέχισε, θέματα που έχουν να κάμουν με τους καταναλωτές και κάποια άλλα θέματα που έχουν να κάμουν με τη χρηματοδότηση κάποιων προγραμμάτων που θα βοηθήσουν προς τούτη την πλευρά.

Ο Υπουργός Εμπορίου ευχαρίστησε το Κίνημα Οικολόγων για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. “Ελπίζω να έχουμε μια αγαστή συνεργασία και να μας στηρίξετε σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια όντως αλλά που πιστεύω ότι θα είναι και επιτυχής”, σημείωσε.

Συζητήσαμε, ανέφερε, θέματα που άπτονται του Υπουργείου και αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας γενικότερα, κάποια προγράμματα που θα μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε τη διείσδυση των ΑΠΕ στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

“Όλα αυτά προς την κατεύθυνση που είναι ποθητή για όλους, που είναι η μείωση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος”, κατέληξε ο κ. Λακκοτρύπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα