Υπ. Εργασίας: Πρωταρχικός στόχος η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες

20:16 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και η ενεργός συμμετοχή των ατόμων με αναπηρίες, δήλωσε η αρμόδια Υπουργός Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

”Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει ως πρωταρχικό στόχο, σε σχέση με τα άτομα με αναπηρίες, την επίτευξη της κοινωνικής τους ενσωμάτωσης και της ενεργούς συμμετοχής και δραστηριοποίησης τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων στήριξής τους”, ανέφερε η κ.

Χαραλάμπους σε χαιρετισμό της στο φιλανθρωπικό δείπνο που διοργανώνει το Κέντρο Απασχόλησης και Διαμονής Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ”Άγιος Λάζαρος”.

Οπως είπε, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, δημιουργήθηκε το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με Αναπηρίες, του οποίου η ίδρυση αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την υλοποίηση πρόσθετων μέτρων και πολιτικών βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες στη χώρα μας.

Παράλληλα, η Υπουργός Εργασίας ανέφερε πως σημαντικότατο βήμα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες στη χώρα μας, αποτελεί η κύρωση και η πρόσφατη έναρξη της ισχύος της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, η οποία αποτελεί ένα πρακτικό εργαλείο, που υποδεικνύει τα μέτρα, προγράμματα και δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε, επιπρόσθετα από όσα ήδη έχουμε, για την προώθηση, προστασία και διασφάλιση πλήρους και ισότιμης απόλαυσης των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών από όλα τα άτομα με αναπηρίες.

Οπως είπε η κ. Χαραλάμπους μέσα από τη σύμβαση ενισχύεται και ενδυναμώνεται και ο ρόλος των εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίες αποτελούν σημαντικό συνεργάτη του κράτους κατά την υλοποίηση δράσεων για τα άτομα με αναπηρίες.

”Αποτελεί φιλοσοφία και πεποίθηση μας ότι, τα άτομα με αναπηρίες έχουν δυνατότητες για δημιουργία και προσφορά, φτάνει να τους παραχωρηθούν τα απαραίτητα εφόδια και φυσικά την ευκαιρία που τους αξίζει, για να αξιοποιήσουν και να αναπτύξουν αυτές τις δυνατότητες. Είναι με ευχαρίστηση που διαπιστώνουμε ότι στην Κύπρο λειτουργούν στο παρόν στάδιο πάνω από 50 προγράμματα που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρίες”, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα