Απρόκλητη εισβολή αστυνομικών της ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Η ΑΥΓΗ 18/05/2012

Μια απρόκλητη εισβολή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην ΑΣΟΕΕ, με αποτέλεσμα μάλιστα και τον τραυματισμό και ενός φοιτητή, κατά πληροφορίες, σταμάτησε την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των

φοιτητικών εκλογών και προκάλεσε ακόμα μια διοικητική έρευνα από πλευράς της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, λίγο πριν τη μία μετά τα μεσάνυχτα και ενώ οι περισσότεροι φοιτητές βρισκόταν μέσα στο κτήριο για την καταμέτρηση, μια ομάδα 20-30 αστυνομικών της ΔΙΑΣ εισέβαλε στο προαύλιο βρίζοντας, απειλώντας, κραδαίνοντας πτυσσόμενα γκλοπ και χτυπώντας στο πέρασμά τους ό,τι έβρισκαν φοιτητές, ταμπλό, τραπέζια και καρέκλες. \"Θα σας δείξουμε\" φώναζαν, όπως διηγείται αυτόπτης μάρτυρας στην \"Α\". Οι αστυνομικοί έφτασαν μέχρι το θυρωρείο, τον προθάλαμο της σχολής, όπως καταγγέλεται. Η επίθεση κράτησε λίγα λεπτά και αιφνιδίασε τους φοιτητές που στην πλειονότητά τους βρισκόταν εντός του κτηρίου, με ελάχιστους στο προαύλιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ακουγόταν από τους ασυρμάτους των αστυνομικών η εντολή του κέντρου να γυρίσουν πίσω!

Ένας φοιτητής που είχε βγει από τη σχολή και επέστρεφε τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, κατά πληροφορίες.

Η αστυνομία επικαλούμενη τις μαρτυρίες των αστυνομικών κάνει λόγο για αρχικά δύο μηχανές που δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και σταμάτησαν και στη συνέχεια ήρθαν οι υπόλοιποι. Αργά το απόγευμα διατάχθηκε έρευνα, ενώ μέχρι το μεσημέρι διαψεύδονταν από τους αστυνομικούς ότι εισήλθαν στο κτήριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ μιλά για εισβολή αστυνομικών \"χωρίς προφανή λόγο (...) εν αγνοία των αρχών του ΟΠΑ\" και καταδικάζει το γεγονός.

Η Νεολαία ΣΥΝ αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της πως \"οι πρακτικές αυτές μόνο σε παρακρατικούς μηχανισμούς παραπέμπουν, καθοδηγούμενους από την Ακροδεξιά, οι οποίες έχουν και συγκεκριμένο στόχο\".

Ε.Ζ.

Keywords
Τυχαία Θέματα