Άνοδο σε όλους τους τομείς, η Διεθνής Εκθεση σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΑΚΕ

19:37 18/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σοβαρή ανοδική τάση σε όλους τους τομείς καταγράφει φέτος, παρά την οικονομική ύφεση, η Διεθνής Εκθεση Κύπρου, η οποία άνοιξε σήμερα τις πύλες της για το κοινό.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων (ΑΚΕ) Λοΐζο Κωνσταντίνου 250 εκθέτες από 23 χώρες με υπηρεσίες και προϊόντα πέραν των χιλίων εταιρειών, με 8 επίσημες κρατικές συμμετοχές, 6 θεματικές εκθέσεις και 20,000 τ.μ. καθαρού εκθεσιακού χώρου συνθέτουν την εικόνα της φετινής έκθεσης.

Σε ομιλία του στα εγκαίνια

της 37ης Διεθνούς Εκθεσης Κύπρου 2012 ο Λοΐζος Κωνσταντίνου είπε ότι φέτος, συμπληρώνονται 37 χρόνια από την πραγματοποίηση της 1ης Διεθνούς Έκθεσης, «τριανταεπτά χρόνια παραγωγικά, δημιουργικά, τριανταεπτά χρόνια στήριξης και συνεισφοράς στο εμπόριο, στην οικονομία, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Σημειώνοντας ότι η ιστορία της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων είναι ταυτισμένη με την ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί απλά αποτελεί κομμάτι της ανάπτυξης και της πορείας του τόπου, επεσήμανε ότι «σήμερα και για δέκα μέρες η καρδιά της οικονομίας, του εμπορίου και της αγοράς, θα κτυπά στους χώρους της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων».

Ανέφερε ότι στους εκθεσιακούς χώρους θα προβληθούν όλοι οι τομείς του εμπορίου, της οικονομίας και γενικότερα της επιχειρηματικής δραστηριότητας. «Σπίτι, Οικιακός Εξοπλισμός, Μηχανήματα, Εργαλεία, Υπηρεσίες και Τεχνολογία, είναι μερικοί από τους βασικούς τομείς που θα παρουσιαστούν» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ρόλο των εκθέσεων στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, οι επιπτώσεις της οποίας, όπως υπέδειξε, είναι πέρα για πέρα ορατές και στον τόπο μας, ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως αυτός είναι «και ουσιαστικός και αναγκαίος και επιβεβλημένος».

Οπως υπέδειξε, ο θεσμός των εκθέσεων είναι εδώ για να δώσει στήριξη στους εμπορευόμενους, να δοθεί η ευκαιρία προβολής, προώθησης και αναδιαμόρφωσης του όλου σκηνικού αλλά και ταυτόχρονα να δώσει τη δυνατότητα στον επισκέπτη, καταναλωτή ή και εμπορευόμενο να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της αγοράς.

Ανέφερε πως φέτος, σε περίοδο οικονομικής κρίσης το 2012 η 37η Διεθνής Έκθεση έχει καταγράψει σοβαρή ανοδική τάση σε όλους τους τομείς καθώς 250 εκθέτες από 23 χώρες με υπηρεσίες και προϊόντα πέραν των χιλίων εταιρειών, με 8 επίσημες κρατικές συμμετοχές, 6 θεματικές εκθέσεις και 20,000 τ.μ. καθαρού εκθεσιακού χώρου συνθέτουν την εικόνα της φετινής έκθεσης.

«Σαφώς μεγαλύτερη από την περσινή χρονιά, σαφές πιο ελπιδοφόρο μήνυμα και προοπτική» σημείωσε, ευχαριστώντας όλους τους εκθέτες και τις χώρες για τη συμμετοχή και την παρουσία τους στην 37η Διεθνή Έκθεση.

Ο Πρόεδρος της Αρχής αναφέρθηκε και στο θεσμό του τιμώμενου Δήμου ο οποίος εγκαινιάστηκε το 2011,σημειώνοντας πως φέτος, για 2η χρονιά ως τιμώμενος Δήμος έχει επιλεγεί ένας κατεχόμενος Δήμος, ο «Δήμος Λευκονοίκου». «Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δήμαρχο Λευκονοίκου και το Δημοτικό του Συμβούλιο για την ανταπόκριση, το ζήλο, τον ενθουσιασμό και το πλούσιο πρόγραμμα που έχουν ετοιμάσει για μας» αν

Keywords
Τυχαία Θέματα