Βυθισμένοι στην απαισιοδοξία οι Κύπριοι

15:19 20/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αρνητική προδιάθεση που εκφράστηκε με την καταγραφή της απαισιοδοξίας τους σε δημοσκόπηση, έχουν οι Ελληνοκύπριοι πολίτες μετά από «κούρεμα» της άνοιξης και τις επιπτώσεις που δημιούργησε στην οικονομία του νησιού, αλλά και τις πολιτικές συνέπειες που δημιουργεί.

Μετά από δημοσκόπησε που έγινε για από την εταιρεία GNORA – Σύμβουλοι Επικοινωνίας, από τη Metron Analysis, την περίοδο 4-9 Οκτωβρίου, με δείγμα 1.005 άτομα,

κυριαρχούν συναισθήματα όπως: Ανησυχία, έλλειψη εμπιστοσύνης, σύγχυση, απαξίωση. Η έρευνα δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
Ακόμα και στους ψηφοφόρους του κυβερνητικού κόμματος ΔΗΣΥ, ο ένας στους δύο πιστεύει ότι η τροχιά που ακολουθεί η χώρα είναι λανθασμένη. Το συνολικό ποσοστό των ερωτηθέντων, που έχει αυτή την άποψη ανέρχεται στο 69%. Το ίδιο ποσοστό καταγράφεται στην εκτίμηση ότι η οικονομία θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο και μόνο 15% πιστεύει σε κάποια βελτίωση.
Στο ερώτημα αν θα χρεοκοπήσει η χώρα, το 22% πιστεύει ότι δεν θα μπορέσει να το αποφύγει. Ενώ στον αντίποδα, το αποκλείει το 73%.
Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη εισπράττει θετικά πρόσημα για τη διαχείριση του φυσικού αερίου. Εφτά στους δέκα πολίτες την αξιολογούν θετικά.
Στο Κυπριακό η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη. Επτά στους δέκα πολίτες εντάσσουν τον παράγοντα «επιστροφή της Αμμοχώστου» στους λόγους που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθεια για ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα