Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της 73χρονης Γερμανίδας ποδηλάτη

14:32 20/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εβδομηντατριάχρονη ποδηλάτης τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη σήμερα το πρωί στην επαρχία Πάφου.

Νεότερη ενημέρωση 18:00

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 73χρονη Γερμανίδα , μόνιμη κάτοικος Αργάκας, η οποία ενώ οδηγούσε το ποδήλατο της στο δρόμο Αργάκας – Πόλης Χρυσοχους , παρά το μεταλλείο της Λίμνης , παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που κινείτο στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Το όχημα που οδηγούσε 81χρονος από το χωριό Αργάκα, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με το ποδήλατο της άτυχης 73χρόνης και στη συνέχεια χτύπησε σε κιγκλίδωμα

στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Από τη σύγκρουση η Γερμανίδα τραυματίστηκε κρίσιμα σε διάφορα μέρη του σώματός της και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πόλεως Χρυσοχούς.

Όμως , λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της κρίθηκε αναγκαία από τους επί καθήκοντι ιατρούς η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία .

Η αξονική τομογραφία , σύμφωνα με τον υπεύθυνο των Πρώτων Βοηθειών Μάριο Φιλίππου, κατέδειξε ότι η 73χρόνη φέρει διαχωρισμό και ρήξη θωρακικής αορτής , κάκωση σπλήνας , κατάγματα στο δεξί πνευμοθώρακα καθώς και κακώσεις στα πόδια.

Η γυναίκα , η οποία βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση , αφού διασωληνώθηκε μεταφέρθηκε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Στον οδηγό του αυτοκινήτου έγινε έλεγχος αλκοόλης με μηδενική ένδειξη και εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σε κατάθεση του στην αστυνομία , ανέφερε , ότι δεν πρόσεξε τη γυναίκα πάνω στο ποδήλατο.

Πρώτη είδηση: 14:30

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 9.20π.μ., στον δρόμο Πόλης Χρυσοχούς – Αργάκας, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 81χρονος κάτοικος επαρχίας Πάφου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται συγκρούστηκε με το προπορευόμενο ποδήλατο, που οδηγούσε η 73χρονη.
Η ποδηλάτης μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας της, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.
Η Τροχαία Πάφου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα