Βούλγαρος (απελαθείς από την Κύπρο) επιτέθηκε με μαχαίρι σε πολίτη και αστυνομικούς

09:32 26/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είδηση 12.47: Βούλγαρος 38 χρόνων, ο οποίος απελάθηκε στο παρελθόν από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνελήφθηκε χθες βράδυ από την Αστυνομία στον Πρωταρά, ύστερα από επίθεση εναντίον αστυνομικών οι οποίοι προσπαθούσαν να τον συλλάβουν αφού είχε προηγουμένως επιτεθεί με μαχαίρι σε Ελληνοκύπριο υπάλληλο ξενοδοχείου στον Πρωταρά.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Αστυνόμος Γιώργος Οικονόμου ανέφερε ότι «χθες γύρω στις 11 το βράδυ ενώ Ελληνοκύπριος υπάλληλος ξενοδοχείου στον Πρωταρά κατευθυνόταν προς το χώρο εργασίας του με το αυτοκίνητο

του, αντελήφθηκε άγνωστο όχημα να τον ακολουθεί και να σταθμεύει στον χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου. Από το αυτοκίνητο κατέβηκε άγνωστος άνδρας ο οποίος τον πλησίασε και κρατώντας μαχαίρι τον απείλησε ότι θα τον σκοτώσει. Ο Ελληνοκύπριος αντέδρασε και τον κτύπησε στο χέρι με αποτέλεσμα να του πέσει το μαχαίρι και ακολούθως ο άγνωστος άνδρας τράπηκε σε φυγή».

Πρόσθεσε ότι περίπολα της Αστυνομίας έφτασαν στη περιοχή και από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που είχε εγκαταλείψει ο ύποπτος στη σκηνή είχε κλαπεί χθες το πρωί από την περιοχή των Λατσιών στη Λευκωσία.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «από τη περιγραφή που δόθηκε στην Αστυνομία άρχισαν έρευνες στη περιοχή και ύστερα από μία ώρα περίπου, κοντά στο ξενοδοχείο, έγινε αντιληπτό άτομο να περιφέρεται με την ίδια περιγραφή κρατώντας στο χέρι του ένα σκουπόξυλο. Όταν οι αστυνομικοί τον πλησίασαν και του αποκάλυψαν την αστυνομική τους ιδιότητα αυτός εκσφενδόνισε προς το μέρος τους το σκουπόξυλο και συνάμα ανέσυρε μεγάλο κουζινομάχαιρο και τους απειλούσε. Οι αστυνομικοί με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους, ασκώντας την ανάλογη βία κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν».

Από έρευνες διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για 38χρονο Βούλγαρο ο οποίος στο παρελθών είχε απελαθεί από την Κύπρο για κάποια αδικήματα που είχε διαπράξει.

Η Αστυνομία Παραλιμνίου σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Σταθμό Λατσιών διερευνούν την υπόθεση.

———————————————————————-

Είδηση 09.29: Βούλγαρος ο οποίος διαμένει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου συνελήφθη χθες το βράδυ για οπλοφορία προς διέγερση τρόμου και κατοχή αιχμηρού αντικειμένου. Μετά την επίθεση του εναντίον πολίτη ο Βούλγαρος επιτέθηκε και εναντίον των αστυνομικών που τον πλησίασαν για να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε μετά από καταγγελία στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου από νυχτοφύλακα ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Ο νυχτοφύλακας ανέφερε ότι ενώ κατευθυνόταν προς το ξενοδοχείο όπου εργάζεται, λίγα λεπτά αφού στάθμευσε το αυτοκίνητο του, άγνωστος τον προσέγγισε και υπό την απειλή μαχαιριού και με σπαστά ελληνικά του είπε «σφάξω σε», ζητώντας του χρήματα.

Ο παραπονούμενος αντέδρασε και χτύπησε τον άγνωστο άνδρα, που του έπεσε το μαχαίρι και τράπηκε σε φυγή με αυτοκίνητο, με συγκεκριμένους αριθμούς εγγραφής. Από τις έρευνες της Αστυνομίας, εντοπίστηκε το αυτοκίνητο το οποίο κλάπηκε από τα Λατσιά το πρωί.

Η Αστυνομία ύστερα από πληροφορίες εξέδωσε ένταλμα σύλληψης εναντίον συγκεκριμένου προσώπου από την Βουλγαρία, ο οποίος και εντοπίστηκε σε χώρο στην Αγία Νάπα. Αφού προσεγγίστηκε από αστυνομικούς, ο άνδρας την ώρα της σύλληψης του ανέσυρε μαχαίρι κουζίνας και τους επιτέθηκε, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Τελικά ο αλλοδαπός συνελήφθηκε και κρατείται στον αστυνομικό σταθμό Παραλιμνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα